HaberlerKripto Para Birimleri

Kara Para Aklamada Fiat Paralar Kripto’ya Oranla Daha Çok Kullanılmakta

Kara Para Aklamada Fiat Paralar Kullanılıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kara para aklamada fiat paralar kripto’ya oranla daha çok kullanılmakta. Kripto suçları ve yaptırımların aşılması konusundaki endişelere rağmen, fiat para birimleri yasa dışı ticarete hakim olmaya devam ediyor.

Kara Para Aklamada Fiat Paralar Kripto'Ya Oranla Daha Çok Kullanılmakta
Kara Para Aklamada Fiat Paralar Kripto’Ya Oranla Daha Çok Kullanılmakta

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı kara para aklama, terör finansmanı ve nükleer silahların yayılmasının finansmanı üzerine, tümü sanal varlıkları ayrıntılı olarak içeren üç yıllık bir çalışma hazırladı.

Araştırma tehlikeleri vurgularken, fiat paranın ve yerleşik ağların finansta kripto para biriminden daha yaygın olarak kullanıldığını da belirtti.

Dijital varlıklar, Ulusal Kara Para Aklama Risk Değerlendirmesi tarafından kara para aklama için sürekli gelişen bir endüstri olarak tanımlanmıştır.

Salgın boyunca, sanal varlıkların hem kimlik avı hem de fidye yazılımı dolandırıcılıklarında önemli bir rol oynadığı söyleniyordu.

Araştırmaya göre, kripto paranın kara para aklama, özellikle de uyuşturucu parası için bir teknik olarak kullanımı artıyor.

Bununla birlikte, suç söz konusu olduğunda, ABD Hazinesi fiat para nedir birimlerinin hala en sık kullanılan para olduğunu kabul ediyor.

“Kara para aklama söz konusu olduğunda, sanal varlıklar fiat para sistemi birimlerinin ve geleneksel araçların çok gerisinde kalıyor.”

Chainalysis’e göre, yasadışı fonlamada kripto para birimi kullanımı tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı ve tüm işlemlerin yalnızca yüzde 0.15’ini oluşturdu. 2019’da yüzde 3,37, ardından 2020’de yüzde 0,62 oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.