Editörden SeçmelerKripto Rehber

Konsorsiyum Blockchain Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Konsorsiyum blok zinciri, bloktaki yeni gelenlerin sıfırdan başlamak yerine yerleşik yapılara katılmasını ve bilgi paylaşmasını sağlar. Peki bir konsorsiyum blockchain tam olarak nedir ve ne işe yarar? Merak ettikleriniz bu içeriğimizde…

Konsorsiyum Blockchain Nedir?

“Konsorsiyum blockchain” terimi, her biri çeşitli kurumlara ait olan ve mevcut iş akışlarını, şeffaflığı ve hesap verebilirliği iyileştirmek için toplu olarak bilgi paylaşan bir dizi özel blok zincirini ifade eder.

Blok zinciri teknolojisi, verileri ve bilgileri karma algoritmalarla birbirine bağlanan dijital blok zincirlerinde depolayarak her bloktaki verilerin güvenliğini artırır. Blok zinciri teknolojisinin en iyi bilinen kullanımı, bir blok zincirinde dağıtılan işlemlerin dijital bir defteri olan kripto para birimidir. Temel olarak, mevcut üç tür blok zinciri teknolojisi vardır: genel blok zincirleri, özel blok zincirleri ve konsorsiyum blok zincirleri.

Genel blok zincirleri, internet erişimi olan herkes tarafından herkese açık olarak erişilebilirken, özel blok zincirler, kurumsal yazılım çözümleri geliştirerek iş kullanımını desteklemek için bireysel işletmeler tarafından kullanılır. Konsorsiyum blok zinciri, genel blok zinciri ile özel blok zinciri arasında bir yerdedir, çünkü yalnızca tek bir organizasyona değil, farklı organizasyonlar kümesine ait blok zincirlerini içerir. Bununla birlikte, halka açık dağıtılmış bir defterden farklı olarak, kontrollü bir kullanıcı grubunda hala mevcuttur.

Konsorsiyum Blockchain Oluşumu

Konsorsiyum blockchain, her biri konsorsiyumda bir paydaş olarak zincir üzerinde bir düğüm oluşturan ve yalnızca paydaşın yetkisiyle ağdan ayrılabilen veya ayrılabilen farklı varlıklara ait birden fazla özel blok zincirinin birleşimidir. Her kuruluş kendi düğümünü veya blok zincirini yönetirken, konsorsiyum içindeki kuruluşlar, içindeki verilere erişebilir, paylaşabilir ve dağıtabilir. Bunu yaparak, bireysel blok zincirlerinin karşılaştığı sorunları ve zorlukları ele almak için mevcut iş akışlarını, hesap verebilirliği ve şeffaflığı iyileştirmek için organizasyonlar arası ve teknolojiler arası çözümler geliştirilebilir.

Genel olarak, yalnızca ortak hedeflere ve tamamlayıcı blok zinciri teknolojilerine sahip kuruluşlar, bir konsorsiyum blok zinciri oluşturmak için başarılı bir şekilde katılabilir.

Images?Q=Tbn:and9Gcr Wuemstdkyrsbzkfcw7Xslwifblurj4Zt82Xtg Yl7Ubtuuwwxsgnxdhghrbydvbo0Lq&Amp;Usqp=Cau

Konsorsiyum Blockchain’in Faydaları

Bir konsorsiyum blok zinciri oluşturmanın amacı, bir grup tamamlayıcı blok zinciri arasında ortaklığı kolay hale getirmektir. Bu, her birinin karşılaştıkları engelleri bireysel olarak odaklanmasına ve tüm konsorsiyuma uygulanabilecek çözümler üretmesine destek olur. Her blok zincirinde yerleşik yapılar üzerine kurularak, paylaşılan materyallerle daha az bir zamanda çözümler türetebilir. Bu şekilde, ölçek ekonomileri yoluyla daha az geliştirme maliyeti gerekmektedir.

Ayrıca konsorsiyum blok zincirindeki faaliyetler için herhangi bir hizmet veya işlem ücretine tabi tutulmaz. Daha küçük işletmeler, konsorsiyum blok zincirinde yer almaktan daha fazlasını kazanacak. Tedarik zinciri konsorsiyumu blok zincirine bir örnek verecek olursak, bir lojistik şirketi ile bir üretici arasındaki durumdur ve burada herhangi bir işletmedeki bir engeli halletmenin karşılıklı taraflar için sonuçları iyiye götürmeye yardımcı olabileceği bir durumdur.

Zaman, maliyet ve kaynak tasarrufuna ek olarak, konsorsiyum blok zincirleri, fikir birliğini merkezi olarak kontrol eden özel blok zincirlerinden daha fazla içerik enjekte eder. Konsorsiyum blok zincirleri birden fazla varlık tarafından oluşturulduğundan, her bir varlık karar verme sürecinde bir role sahip olacak ve blok zincirinin tek bir varlık tarafından yönetilmemesini sağlayacaktır. Bu, katılımcı kuruluşlar arasında kontrolün paylaşılmasına ve yayılmasına yardımcı olur ve yolsuzluk potansiyelini azaltmak için kontroller ve dengeler sağlar.

Konsorsiyum Blockchain Nedir? Faydaları Nelerdir?

Merkeziyetsizlik için kullanıcı tabanını en üst düzeye çıkaran genel blok zincirlerinden farklı olarak, konsorsiyum blok zincirleri, benzer amaç ve hedeflere sahip bir grup üye kuruluş olarak mevcuttur. Bu, paydaşlar arasında fikir birliğine varmayı kolaylaştırır ve ölçeklenebilirliği artıran işlemleri hızlandırır. Bir konsorsiyum blok zincirinde daha az düğüm bulunduğundan, katılımcı kuruluşların çoğunluğu bir fikir birliğine vardığında blok verilerini değiştirmek daha kolaydır.

Ayrıca, blok zincirindeki bilgiler yalnızca katılımcı kuruluşlar arasında paylaşıldığından ve kamu erişimi kısıtlandığından, konsorsiyum müşterilere güven aşılayacak bir güvenlik düzeyi sağlar.

Bu sebeple, bir konsorsiyum blok zincirindeki özel kuruluşlar arasındaki işbirliğinin, ortak zorlukların halledilmesinden zamandan ve operasyonel maliyetlerden tasarruf etmeye kadar birçok faydası vardır. Bu, gizliliği korurken daha hızlı işlem hızları ve daha yüksek ölçeklenebilirlik ile sonuçlanır. Finans, bankacılık, sağlık ve tedarik zinciri lojistiği gibi sektörler bu ortaklıktan faydalanabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.