Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

Korku ve Açgözlülük Endeksi Ne Gösteriyor: Sinyaller Hangi Yönde?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Korku ve Açgözlülük endeksi ne gösteriyor: sinyaller hangi yönde. Kripto para birimleri bu haftaya iyi bir başlangıç yaptı ve yeşil rengin kripto para piyasasına, özellikle de ana madeni paraya hakim olduğunu görebiliriz. Bitcoin fiyatı önemli 47.000 dolar dönüm noktasını kırdığı için kripto para birimlerinde daha yüksek dalgalanmalar görüyoruz.

Fear and Greed Index

Bitcoin topluluğunda en yaygın kullanılan endekslerden biri Korku ve Açgözlülük Endeksi’dir. Endeks sıfıra yakınsa, piyasada korkunun hakim olduğu ve dolayısıyla düşüşlerin muhtemel olduğu varsayılır. Ancak endeks 100’e yakınsa piyasaya açgözlülüğün hakim olduğu varsayılır. Yatırımcılar mevcut boğa piyasasından yararlandıkça fiyatların da artması bekleniyor.

Korku ve Açgözlülük Endeksi şu anda en son verilere göre açgözlülük seviyesinde 60. Sonuç olarak, piyasanın yükseleceği tahminlerini duymak yaygındır. Ancak yatırımcılar yalnızca bu endekse güvenmemelidir. Kripto para piyasası çeşitli faktörlerden etkilendiğinden, sadece bu göstergeye güvenmek komplikasyonlara yol açabilir.

Korku Ve Açgözlülük Endeksi Ne Gösteriyor: Sinyaller Hangi Yönde?
Korku Ve Açgözlülük Endeksi Ne Gösteriyor: Sinyaller Hangi Yönde?

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Analistler, mevcut yükseliş eğiliminin devam edip etmeyeceğini görmek için bir süre piyasayı izlemenin hayati olduğuna inanıyor. Uzmanlar, yutturmacaya yenik düşmek yerine, yatırımcılara bir süre sessiz kalmalarını tavsiye ediyor.

Bitcoin 47.000 dolardan destek bulursa, bir sonraki hedef 50.000 dolar. 50.000 dolarlık psikolojik engel kırılırsa piyasa toparlanabilir. Ancak 47.000 dolar kaybedilirse bu sefer 45.500’ün tekrar test edilebileceği belirtiliyor. 45.000 aralığına bir toparlanma yükseliş göstergesi olarak kabul edilirken, bu seviyenin altına hızlı bir düşüş yeni bir düşüşün başladığını gösterebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.