HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Koronavirüs’ün Yeni Varyantı Bitcoin ve Altcoin’leri Etkiledi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Afrika’da yayılan koronavirüs‘ün yeni varynatının (B.1.1.529) yaydığı korkunun ardından Asya ve ABD piyasalarının tümümün düşüşe geçmesiyle Cuma günü satış baskısı Bitcoin ve Altcoin’leri sarstı.

Bitcoin ve Altcoin’ler Koronavirüs Haberinden Sarsıldı

Saatler 13:28’i gösterirken Bitcoin (BTC) son 24 saatte %6.5 düşüşle 54.735 dolardan işlem görüyor. Aynı zamanda Ethereum (ETH) %6.4 düşüşle 4.077 doları gördü.

İki hafta boyunca görülen düşük Bitcoin fiyatlarının ardından duyarlılığın olumluya dönmesiyle her iki varlık da dün kazanç elde ettikten sonra bugün düşüşe geçti.

Ancak bugünkü satışın ardından, Bitcoin 13 Ekim’den bu yana en düşük seviye olan Salı günü görülen 55.300 doların altında işlem görüyor. Bitcoin’in bugün 54.000 dolar seviyesinin altına düşmesiyle birlikte traderlar arasındaki duyarlılık bir kez daha olumsuza döndü.

Her zaman olduğu gibi piyasada satış baskısı görüldüğünde yanlış pozisyon alan kaldıraçlı traderlar likit olur.

Geride bıraktığımız dört saat içinde kripto türevleri pazarında 440 milyon dolara yakın pozisyon tasfiye olurken, her zaman olduğu gibi bunları büyük bir kısmı Binance’de görüldü. Coinglass verileri, yalnızca BTC’deki tasfiyelerin 116 milyon dolar olduğunu, bunların 50 milyon dolarlık kısmının Binance’de görüldüğünü gösteriyor.

Buna rağmen sektörün içindeki isimler kripto piyasasının görünümü konusunda iyimserliğini korurken, bugün Bloomberg’e konuşan kripto varlık yöneticisi Bitwise‘ın CEO’su Hunter Horsley, “mevcut hareketin akış ve geçici duyarlılıktan kaynaklandığını” söyledi.

Horsley, “Alanın temel yapısına ve itici güçlerine baktığımızda, inanılmaz derecede iyimser görünmeye devam ediyorlar” ifadedelerini kullandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.