Haberler

Kripto EFT ile Hong Kong’dan dev hamle

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto EFT ile Hong Kong’dan dev hamle. Çok sayıda büyük veya küçük şirketler eğer EFT işlemleri başlarsa bu proje ile kripto para sistemine hızla dönüş yapabilir.

SEC tarafından verilen bu karar sanırım son 10 yılda ki en büyük olay olabilir. Zira kripto paralar gelecekte de günlük kullandığımız paranın yerini alacak düşüncesi de insanlar içinde hayli yaygınken. Bu doğrultuda Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu kripto paralar ile alakalı yaptığı bu çalışmada Kripto EFT teknolojisinin normalleşmesini değerlendiriyor. Yani artık Hong Kong’a giderseniz yakın bir gelecekte IBAN ile değil Kripto ile EFT yapabileceksiniz. Bu çalışma ise büyük yatırımcı finans kuruluşları kripto paralar ile yapılan işlemlerin daha güvenli olduğu için istekleri doğrultusunda gerçekleştirildi.

Kripto ETF

SFC komisyonu kripto ile bağlantılı yatırım fonlarını yapılandırmak için çalışmalara başladı. 3 Kasımda Güney Çin Sabahı gazetesi tarafından hazırlanan rapora bakılırsa fonlar diğer platformlar üzerinden 2018 yılından bugüne yapılmış tüm yatırımları kapsayacak. Her ne kadar uzman yatırımcı olursanız olun eğer Hong Kong üzerinden lisanslı bir borsa aracılığı ile işlem yapacaksınız 8.000.000$’ın altında bir bütçeniz varsa bir çok alana erişimleriniz kısıtlanabilir.

SFC‘nin genel müdür yardımcısı Julia Leung Fung-yee yaptığı açıklamada “Amaca uygun olup olmadığını, değişim gerekip gerekmediğini görmek amacıyla bir çalışma yapılacağını” belirtti. 2021 yılında düzenlenen HK Finansal Teknoloji Haftası’nda konuşmacı olarak katılan Fung-yee, “Kripto paraların geleneksel finansa yönlendiği” ve bundan dolayı yasaları gözden geçirme ihtiyacı bulunduğunu söylemiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.