Editörden SeçmelerBlockchain HaberleriHaberlerKripto Rehber

Kripto Nedir? Kripto Para Üretimi Nasıl Sağlanır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda ismini sık sık duyduğumuz ve gündemden düşmeyen Kripto nedir sorusunu açıklayıcı bir şekilde yazımızda bulabilirsiniz. Basitçe anlatmak gerekirse kripto sanal bir para birimidir, varlığı sadece dijital olarak görülebilir.

Bu para birimi bağımsızdır, belirli bir bankayla ortaklık göstermez. Kriptografi, basitçe söylemek gerekirse şifreleme sistemidir ve güvenlik kripto paralarda bu şekilde sağlanmaktadır. Kriptografi sayesinde güvenlik konusunda akıllarda soru işareti kalmaz. Takas işlemleri için kullanımı da hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya devam etmektedir.

En Popüler Kripto Para Birimi Nedir?

2009 yılında adını ilk kez duyduğumuz Bitcoin kuşkusuz en popüler kripto para birimlerinin en başında yer almaktadır. İlk başarılı kripto para olduğu için ‘’1.nesil blockchain’’ olarak adlandırılması uygun görülmüştür. Kripto nedir sorusuna en net cevap olabilir.

Bitcoin’in yükselmesi birçok kripto para biriminin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır ve bu para birimlerine de ‘’alt coin’’ denir. Kripto günümüzdeki popülerliğini bu şekilde elde etmiştir, alt coinlerin de çıkmasıyla rekabet alanı oluşmuştur.

Aşağıda size bilmeniz gereken başka kripto para isimlerini listeledik;

  • Ethereum (ETH)
  • Binance coin (BNB)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Cardano (ADA)
  • Tether (USDT)

Kripto Paraların Özellikleri Nedir?

Kripto para biriminin herkes tarafından bu kadar rağbet görmesinin sebepleri vardır, kripto paraların özellikleri ve bu özelliklerin getirdiği avantajlar oldukça fazladır. Bildiğiniz üzere kripto nedir sorusunun cevabı şudur; kripto para sanal bir para birimidir ve bu da havale edilebiliyor olduğu anlamına gelir.

Kripto paralar elektronik olduğu için taklidi zordur çünkü elle tutabileceğimiz bir somutluğu yoktur ve böylece detayları da herkes tarafından bilinemez. Güvenlik konusunda son derece gelişmiştir çünkü kırılması imkânsız şifreler ile korunur. Ayrıca paranız sadece sizin isteğinizle el değiştirir, her şey vereceğiniz emre bağlıdır.

Kripto Para Nasıl Alınır?

Kripto para almadan önce grafikleri, piyasa detayları gibi ayrıntıları takip ederek hangi kripto parayı seçeceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Bu süreç önemlidir çünkü kripto paradan verim almak istiyorsanız analizlerini iyi yapmanız beklenir.

Bu analizleri tamamladıktan sonra kripto para satışı yapan şirketleri araştırmalısınız, onlar üzerinden kripto para satın alabilirsiniz. Genellikle bu şirketler Türk ve Yabancı olmak üzere ikiye ayrılır. Eğer Türk bir şirketten kripto para alırsanız daha kolay ve hızlı yolu seçecek olduğunuzu belirtmekte fayda var.

Bunun sebebi ülkemizdeki banka hesaplarından yapılacak işlemlerin hesaplarınıza daha uğraşsız bir şekilde yansıyacak olmasıdır. Kripto para alımı için sanal bir cüzdanınız olması gerekiyor ve böylece satın alma işlemi gerçekleştiriliyor.

Aşağıda sizin için en çok işlem yapılıyor olan şirketleri maddeledik;

Kriptoloji Nedir?

Kripto nedir sorusuna cevap verdikten sonra bir de kriptoloji konusuna bakalım. Güvenlik konusunda kripto paraların son derece üst düzeyde korunduğunu söylemiştik. Kriptoloji de bir şifre bilimidir. Kriptolojiyi kısaca şöyle tanımlayabiliriz; Birtakım iletilerin veya yazıların belirli bir sisteme uyarak şifrelenmesi ve bu mesajların güvenliği sağlam olan bir ortamdan alıcıya ulaştırılması işlemdir.

Aynı zamanda alıcıya ulaştırılmış mesajın deşifre edilmesi olarak da tanımlanmaktadır. Kriptoloji yalnızca kripto alanında kullanılmaz. Ayrıca askeri kurumlar tarafından ve hem insanlar arası hem de özel devlet kurumları arasındaki iletişimi sağlamak için de kullanılmaktadır.

Kripto Para Üretimi Nasıl Sağlanır?

Kripto nedir ve kriptoloji nedir sorularından sonra sıra kripto para üretimi nasıl sağlanır sorusuna geldi. Bu süreç gerçekten büyük zorluklarla ve emeklerle gerçekleştirilir. Kripto para üretirken kullanılan yöntemin adı madenciliktir fakat aklınıza ilk gelen madencilik değil. Kripto para madenciliği için yüksek kapasiteye sahip, donanımlı bilgisayara sahip olunması zorunludur.

Bu bilgisayarlarda zorlu problemleri çözüp kripto para transferinin onaylanması ve bunun sonucunda da yeni üretilen kripto para ile ödüllendiriliyor olunması ile kripto para üretimi sağlanır.

Kripto para madenciliğini yapmanın yöntemlerini sizin için aşağıda listeledik;

  • ASIC madenciliği
  • GPU madenciliği
  • CPU madenciliği
  • Bulut Madenciliği

Kripto para birimi artık kolay bir şekilde alabileceğimiz ve yatırım aracı olarak kullanabileceğimiz bir para birimidir. Bazıları gelecekte artık çoğu işimizi bu para birimi ile halledeceğimize inanır ve hatta diğer para birimlerinin geçerliliğinin önüne bile geçeceğini savunur.

Hayatımızda varlığını uzun süreler daha sürdüreceğe benzeyen kripto para her yaştan insanın ilgi alanına giriyor. Herhangi bir kuruma bağlı olmadığı yani merkeziyetsiz olduğu için birçok insan bunu avantaj olarak görüyor. Paranızı kontrol etmek, dilediğiniz zaman işlem yapıyor olmak da kripto paranın tercih edilmesindeki nedenlerin başında geliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.