Haberler

Kripto Para Düzenlemelerinde Son Durum Nedir? Mustafa Elitaş’tan Kripto Açıklaması

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ak Parti Grup başkan vekili Mustafa Elitaş, Kripto para toplantısının ardından açıklama yaparak bir an önce yasanın çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Elitaş, Kripto Paralar ile ilgili mağduriyetleri gidermek adına bu alanın yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kripto paralarla ilgili yasal düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Bir an önce yasa çıkarılacak. Teknik çalışmalar yapılıp ortak noktada buluşulacak. Sistem nasıl rahat yürüyecek bunu değerlendirdik. Geniş bir tanımlama oluşturulacak.

Sistemin önündeki engellerin kaldırılması, regülasyonların bulunmadığı ülkelerde bu konuda aracı olabilecek kişilerin de Türkiye’de faaliyetlerine devam etmeleri konusunda faydalı olacağı konusunu gündeme getirmiş oldular.

Parlamento bugün çok önemli bir işlev yaptı. Parlamento temsilcileri ve konunun tarafları ile birlikte taslak üzerinde fikir alışverileri yapıldı. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Muhtemelen önümüzdeki günlerde AK Parti olarak bir araya gelip konuyu değerlendireceğiz.

NFT gibi koleksiyonların düzenleyici sisteme girmesi için geniş kapsamlı bir düzenleme olması gerektiği kanaatine vardık.

Kripto Düzenlemesinde Son Durum!

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş Twitter hesabı üzerinden aşağıdaki paylaşımı yaptı. Bürokratlarında hazır bulunduğu toplantıda gerekli görüş alışverişi yapıldı.

Elitaş akşam saatlerinde önemli açıklamalarda bulundu detaylar ise şöyle:

  • Toplantıya katılan 9 bürokrat teknik çalışmayı tamamlayacak ve tarafların ortak noktada buluşabileceği bir metin hazırlanacak.
  • Kripto paralardan vergi alınmaması konusunda talepler iletildi ancak bu konunun muhatabı Hazine ve Maliye Bakanlığıdır.
  • Katılım gösteren arkadaşlarla ortak paydamız bir an önce kripto varlık yasasının çıkarılması yönündedir.
  • Yasanın işin felsefesini engellenmeyecek şekilde oluşturulması ve mevzuatın daha net olması için ikincil mevzuatlarla kripto para düzenlemesi detaylandırılabilir.
  • Yurt dışı piyasalara giriş çıkışların engellenmesiyle ilgili endişeler iletildi.
  • Yasal düzenleme için tarih henüz netleşmedi.

Toplantıya katılan bürokratların biri kripto para borsaları aracılığıyla Türkiye’den ciddi döviz çıkışı olduğunu belitti. AK Parti grubunun da bu konuda görüşü bu şekilde, umarız önümüzdeki dönemde verilen sözlerin tutulduğu, ekosisteme zarar vermeyen bir düzenleme meclise gelir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.