Kripto RehberEditörden Seçmeler

Kripto Para Madenciliği Ne Kadar Kazandırır : Buna Değer Mi?

Kurumsal madenciler artık kripto para madenciliği depolarını kullanırken, kripto para madenciliği, madencilerin dolaplarından, ofislerinden, garajlarından ve bodrumlarından başladı ve yapılmaya devam ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kurumsal madenciler artık kripto para madenciliği depolarını kullanırken, kripto para madenciliği, madencilerin dolaplarından, ofislerinden, garajlarından ve bodrumlarından başladı ve yapılmaya devam ediyor. Bilgisayarı ve internet bağlantısı olan herkes bazı yazılımları indirerek kripto madenciliği yapabilirken, evde kripto madenciliği operasyonu gerçekleştirmenin artılarını ve eksilerini tartmak isteyebilirsiniz. Göz önünde bulundurulması gereken faktörler arasında maliyetler (madencilik kuleleri ve elektrik) ve evde kripto madenciliği için gerekçeniz bulunuyor: Esas olarak eğlence ve merak uğruna mı yoksa öncelikle biraz para kazanmak mı istiyorsunuz?

Evde Kripto Para Madenciliği

Kripto madenciliğini yapmak isteyip istemediğinize karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken çok sayıda bileşen bulunuyor: Bunu bir hobi olarak mı görüyorsunuz? Pasif gelir yaratabilecek bir yan iş olarak mı ? Veya oyun oynamadığınız zamanlarda bilgisayarınızın grafik işlem birimini (GPU) kullanmak mı istiyorsunuz?

Her ne olursa olsun, kripto para madenciliğinin sizin için uygun olup olmadığını görmek için küçükten başlamak  daha iyi bir fikir olabilir. Halihazırda bir PC’niz varsa, hemen madenciliğe başlamak için oldukça basit bir süreci izleyebilirsiniz. Başlamak için, bilgisayarınızın merkezi işlem biriminde (CPU) madencilik yapacak çeşitli kripto madenciliği yazılım programlarından birini yükleyebilirsiniz. Bu, bir GPU’ya veya özel bir madencilik teçhizatına yatırım sağlamaz. Kendi araştırmanızı yaptığınızdan ve yazılımın saygın bir kaynaktan geldiğini doğruladığınızdan emin olun. Kriptoya yatırım yaparken olduğu gibi, muhtemelen denemeden kripto para madenciliği teçhizatlarına büyük bir yatırım yapmamalısınız. Daha pahalı kripto madenciliği teçhizatlarından bazıları kullanılarak inşa edilmiştir. FPGA’lar veya uygulamaya özel entegre devreler (ASIC’ler) örnek verebiliriz.

Kripto Para Madenciliği Ne Kadar Kazandırır : Buna Değer Mi?

Ev Tabanlı Kripto Para Madenciliğinin Karlılığı

Sadece hobi için ise, mevcut PC’nizde madencilik yapmak, parmaklarınızı kripto para madenciliği dünyasına sokmanın iyi bir yolu olabilir. Bu kurulumla, bilgisayarınız genellikle, işte olmadığınızda veya uyuduğunuzda olduğu gibi, kullanmadığınız zamanlarda kripto para madenciliği yapar. Normal bir PC ile, bu, günde bir kuruştan daha azdan, yüksek uçta (0.0001 dolar – 1 USD) günde yaklaşık bir dolara kadar her yerde üretebilir. GPU ile çalışan hızlı bir PC’ye sahip bir oyuncuysanız, günde 1 – 10  dolar veya belki daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, elektriği bir kez hesaba kattığınızda, günlük kâr önemli ölçüde düşme yönündedir. Aslında, perakende madencilik, enerji maliyeti gibi ikincil endişeler nedeniyle genellikle kâr eşit (veya negatif) olabilir. Örneğin, bir ayda 90 dolar değerinde kripto para elde edersiniz ancak elektrik faturanızın 130 dolar arttığını fark etmezseniz, aslında kazandığınızdan daha fazlasını harcadığınızı (90 dolar – 130 dolar = -40 dolar) fark etmeyebilirsiniz.

Elektrik için kilovat saat (kWh) başına ödediğiniz fiyat, hedefin kripto para madenciliği karlılığı olup olmadığını göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörlerden biridir. Türkiye’deki elektrik ücreterini göz önünde bulundurursak bence o kadar iyi bir fikir değil. Tabi siz elektrik faturasını ödemiyorsanız eğlenceli olabilir. Bazı perakende kripto madencileri elektrik maliyetlerini azaltmak için güneş panelleri kullansalar da, ne yazık ki hareket etmek dışında genellikle elektrik fiyatlarınız hakkında yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Bazı akıllı kripto madencileri, bu madencilik kurulumları önemli ölçüde ısı üretebileceğinden, madencilerini daha fazla veya yalnızca kış aylarında çalıştırır.

Kripto Madencilik Kuleleri Türleri

Elektriğin ötesinde, seçtiğiniz donanım ve miktarı karlı bir kripto madenciliği operasyonu oluştururken göz önünde bulundurulması gereken diğer önemli etmendir. Önemli miktarda kripto madenciliği konusunda ciddiyseniz, ciddi madencilik teçhizatına ihtiyacınız var. En yaygın kurulumlardan biri, genellikle bir çerçeve ve 6 – 12 GPU kartı takılı bir anakart olan bir GPU madencilik teçhizatıdır. Bazı tutkulu GPU madencileri, her birinde çok sayıda GPU bulunan birden çok kareye sahip olabilir. Bir üretici, kripto madenciliği için optimize edilmiş GPU’lar olan ve oyun için kullanılamayan (bir monitöre bağlanamadıkları için) kripto madenciliği işlemcileri (CMP’ler) olarak adlandırdıkları şeyi bile piyasaya sürdü.

Bazı çok sıkı bireysel madencileri, oldukça pahalı (ve gürültülü) olmalarına rağmen, birkaç ASIC madencilik cihazına sahip olabilir. Perakende madencilik için başka bir eğilim, GPU madencilerinden daha hızlı olacak şekilde optimize edilebilen ve yalnızca belirli kripto paraları veya algoritmaları verimli bir şekilde kullanan ASIC madencilerinden daha esnek olan FPGA madencilerinin benimsenmesidir. Ancak, FPGA madencileri tipik olarak daha gelişmiş perakende madencileri içindir. Bazı tutkulu kripto madencileri, tüm bu kripto madenciliği teçhizatlarının (GPU’lar, FPGA’lar ve ASIC’ler) bir kombinasyonunu içeren bir kuruluma sahip olabilir.

Bu özel madencilik teçhizatları, özellikle FPGA’lar ve ASIC’ler, hash oranları çok daha yüksek olduğu için bazıları tarafından seçilir ve onlara blok ödülleri şeklinde daha yüksek bir getiri oranı sağlar. FPGA’lar ve ASIC’ler de bu hash oranını çok daha verimli bir şekilde üretebilir, bu da kripto para madenciliği sektörü daha rekabetçi hale geldikçe daha fazla kullanım görmelerinin başka bir sebebidir.

Sonuç

Çoğu uzman evden kripto para madenciliğinin her zaman var olacağını söylerken, bazıları da altın çağının çoktan gelip geçtiğini söylüyor. Kripto meraklıları ve teknik geçmişe sahip olanlar tarafından yapılan daha çok niş bir hobi haline gelebilir. Bunun nedeni, ASIC madencilik teçhizatlarıyla dolu depolara sahip büyük kripto para madenciliği tesislerinin, Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere çoğu madencilik yapılabilen blockchain’de madencilik hash oranına hakim olmasıdır. Bununla birlikte, şu anda kamu bilincinin bir parçası olan yerleşik bir kripto para sektöründe gelecekteki fikirleri, madencilik stratejilerini ve var olmanın ve hatta kâr etmenin yollarını kitle kaynaklı olarak bulabilecek büyük bir perakende madencilik topluluğu var.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.