Editörden SeçmelerHaberlerKripto Rehber

Kripto Para Nedir? Kripto Para ve Dijital Para Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto Para son zamanlarda gündemimizde öne çıksa da aslında uzun süredir varlığını sürdürmüştür. Uzun süre kendi halinde gelişen kripto para ünlü yatırımcılar tarafından yatırım aracı olarak görüldüğünden beri adını bizlere de duyurmuştur.

Gittikçe gelişen teknolojinin ürünü olan bu kripto para gelecekte pek çok alanda kullanılacak gibi gözükmektedir. Kripto para çözülmesi zor gibi gözükse de aslında öyle değildir. Takibi kolaydır ve günümüzde birçok uzman analist kripto paranın analizlerini bizlere sunarak bilgilendirir.

Kripto parayı yeni duyan insanlar en çok güvenlik konusunda tereddütte kalmaktadır fakat kripto paralarda sağlam bir şifreleme yöntemi olan kriptoloji biliminin kullanıldığını bilmeleri gerekir.

Kripto Paranın İlk Ortaya Çıkışı

Bildiğiniz üzere kripto para olarak ilk önce Bitcoin’in adını duyduk. Giderek yaygınlaşan Bitcoin’i ilk önce kimin yarattığı fikirleri beynimizde hala soru işareti olarak kalmıştır. “Satoshi Nakamoto” takma ismi dışında hakkında bilgi yoktur.

Birçok insan “Satoshi Nakamoto” olduğu konusunda iddialar öne sürmüştür fakat gerçekliğini kanıtlamakta başarısız olmuşlardır. “Satoshi Nakamoto” lakaplı kişi veya grup 2010 yılına kadar Bitcoin’i geliştirme çabalarına devam etmiştir.

Kripto Para ile Dijital Para Arasındaki Farklar

Birçok insan kripto parayı dijital paradan ayıran farklara yeterince hakim değildir ama aslında aralarında oldukça önemli farklar bulunmaktadır ve bu farkları bilmeniz kripto para almaya sizi biraz daha yakınlaştırabilir.

Kripto para dijital cüzdanlarda muhafaza edilmektedir ve parayı sadece siz kontrol edebilir,sadece siz görebilirsiniz .Kripto paralar merkeziyetsizlik ilkesiyle çalışır. Dijital parada durum böyle değildir,onlar belirli olan bir otorite tarafından çıkarılır ve kontrolü de onlar tarafından sağlanır.

Kripto para anonimdir oysaki dijital paralar aracılığıyla yapılan işlemlerde kişilerin gerçek kimlik bilgileri ile görünür bir şekildedir. Kripto para sayesinde yapacağınız herhangi bir işlem kimseyle paylaşılmaz ve gizliliğini korur.

Dijital paranın değeri ve dönüştürülmesi hepimizin bildiği fiziksel paraya benzer. Çeşitli bankalar arasında işletimi sağlanabilir. Kripto para madencilik ile üretilir ve değeri piyasa ile belirlenmektedir. Dijital paralarda dalgalanma azdır.

Daha çok sabit bir süreci takip ederler fakat kripto parada değer piyasa ile belirleniyor olduğu için büyük yükselişler görmek mümkündür. Kripto, dijital para ile değişken olması yönüyle de ayrılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dogecoin Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Kripto Para Nereden ve Nasıl Alınır?

Kripto para gündemimizde en üst sıralarda yerini koruduğu için artık insanlar kripto paranın nereden ve nasıl alınacağı gibi soruları merak etmeye başladı. Teknolojiye ayak uyduran ve kripto parada gelecek gören herkes bu soruları büyük bir titizlikle araştırmaktadır.

Kripto paraya sahip olmak için yapmanız gerekenler oldukça basittir ve birçok yolu vardır. Madencilik yaparak kripto para kazanabilecek olduğunuzu bilmelisiniz. Bu sizin için uygun değilse satın alarak da sahip olabilirsiniz.

Üye olduğunuz ve güvenilir uygulamalardan da kripto alım veya satımı kolayca gerçekleştirme imkanınız bulunmaktadır ve ayrıca kripto paraya sahip olan bir tanıdığınız size ait olan cüzdanınıza transfer yapabilir.

Kripto Para Alacağınız Platformun Güvenilirliği

Kripto paranın edinmiş  olduğu popülerlik açık bir şekilde gözler önündedir.Bazı kötü niyetli insanlara fırsat vermemek adına onlara karşı da daha dikkatli olmanız gerektiğini söylemekte fayda vardır. Kripto parayı alacağınız platformu seçerken hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmanız gerekebilir.

Kripto para alma durumunda alacağınız platformun bilindik olmasına özen göstermelisiniz. Adını ilk defa duyduğunuz ve az kişi tarafından bilinen platformlardan uzak durmak daha iyi olacaktır.

Güvenirliğin yüksek olduğundan emin olduktan sonra dikkat etmeniz gereken başka özellikler de vardır. Yapacağınız işlemin ücreti, işlem hacmi gibi konulara dikkat etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Ayı Ve Boğa Piyasası
Ayı Ve Boğa Piyasası

Ayı ve Boğa Piyasası

Ayı ve boğa, kripto para sahibi olanlar ya da olmayı düşünenlerin bilmesi gerekenler terimlerdendir. Oldukça sık bir şekilde kullanılan boğa piyasası varlık hareketlerinde gözlemlenen yükselişleri anlatmak için kullanılır ingilizcede ‘’bullish’’ olarak bilinir.

Yatırımcıların boğa piyasası sürecinde geleceğe dair olumlu beklentileri vardır ve buna dayanarak yatırımlarını artırarak risk alma eğilimine girerler. Kripto paraya olan güven bu dönemde son derece sağlamdır.

Ayı piyasası boğa piyasasının tam tersidir. Piyasa eğer bir daralma gözlemleniyorsa ve yatırımcı kötü ruh halinde ise bu durumlarda ayı piyasası olarak adlandırılmıştır. Eğer bu terim kullanılıyorsa bilmemiz gereken şey yatırımcıların geleceğe dair kötümser baktığıdır çünkü piyasada uzun soluklu bir düşüş gerçekleşir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.