HaberlerBitcoin Haberleri

Kripto Para Piyasası Aşırı Korku Bölgesine Geldi!

Bitcoin, "Fear & Greed" endeksine dahil edildi ve şu anda 19.800 dolardan işlem görüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin aşırı korku bölgesinde geçti. Bitcoin, “Fear & Greed” endeksine dahil edildi ve şu anda 19.800 dolardan işlem görüyor.

Korku ve Açgözlülük Endeksi, tüketicilerin pazarın yönüne yönelik tutumlarını ölçen bir endekstir. Bu gösterge, kullanıcının satın alma veya satma eğilimini ölçmek için kullanılabilir.

Piyasa Aşırı Endişe Noktasına Ulaştı

Bitcoin’in bir kez daha 19.800 dolardan işlem görmesi ve 20.000 doların altına düşmesi sonucunda insanların tutumları değişti.

 

BitcoinBitcoin fiyatı Kaynak: CoinGecko

2 Ağustos Cuma günü, Bitcoin bir süredir tuttuğu 20.000 dolar seviyesinden düştü ve 19.800 dolar aralığına ulaşmadan önce biraz düştü. Çok sayıda deneme yapıldı, ancak Bitcoin 20.000 doları tutamadı.

Bundan önce, normal istihdam raporu ve ABD işsizlik istatistikleri yayınlandı. Beklenenden daha yüksek gelen verilerden borsa ve kripto para birimleri de etkilendi. Ayrıca, beklenen 350.000 yerine 317.000 daha fazla tarım dışı maaş bordrosu rapor edildi. Bu, Fed Rezervinin mevcut şahin yaklaşımından çok fazla değişmeyeceği anlamına geliyor.

Fed başkanı Jerome Powell 26 Ağustos’ta bankacılara yaptığı konuşmada, ABD merkez bankasının şahin  politikasının devam edeceğini söyledi. Bitcoin fiyatındaki mevcut düşüş, o gün 21.000 doların altına düştüğünde başladı. Web sitesi ekibi, söz konusu endeksin düşük değerine rağmen, piyasada “büyük bir endişe” döneminin uygun bir fırsat sunabileceği konusunda uyardı.

1 Eylül’e kadar 20-30 aralığında olan bu endeks şimdi 21’de, aşırı korku bölgesinde yer alıyor. Endeks yaratıcıları, endeksin düşük değerine rağmen, piyasadaki bir “büyük panik” döneminin varlık için uygun bir satın alma fırsatı sunacağı konusunda uyardı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.