Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Piyasasında Yaptığımız Tehlikeli Beklentiler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında bizler ve diğer tüm yatırımcılar, genel dünya ve ekonomi algılarını bozan tuhaf ve tehlikeli beklentilere girebiliriz.

Bu düşüncelerden en bilineni “bu sefer farklı” beklentisi diyebiliriz. Öyle ki Tüm teknik göstergeler balonlaşmaya işaret etse de “bu sefer durum değişti” veya “yeni bir yapı oluştu” diye bir beklenti yayılmaya başlar. Genelde böyle görüşlerin çoğalmasının ardından satış dalgası başlar.

Bitcoin Hiç Düşmeyecek Beklentisi Doğru Mu?

Kripto para piyasasında ise “Bitcoin artık hiç düşmeyecek”, “bundan sonra düşüş sezonu olmayacak” şeklinde oluşan beklenti en tehlikeli olanıdır. Bu durum elbette bir ihtimaldir fakat 2014, 2018 ve hatta 2021 mart ayında  görülen büyük geri çekilmelerini referans aldığımızda bu beklentilerin zor bir ihtamal olduğunu görüyoruz. Hiç düşüş olmayacak beklentisi yatırımcının sermayesini tamamen kaybetmesine yol açabilir. Akıllı yatırımcı geleceği kış görür ve düşüş sezonlarını ihtmal dahilinde tutarak pozisyon alır.

Diğer taraftan, Bitcoin‘de “bu sefer farklı” beklentisi içinde bulunduğumuz dönemde tersine çalışabilir. Normalde büyük yükselişlerin ardından piyasalarda “bu defa farklı” düşüş olmayacak düşüncesi yayılır. Fakat Bitcoin‘de 2013 ve 2017’de daha önce görülmüş olan ‘son büyük ve çok hızlı yükselişler mevcut. 2022’de ise bu son büyük yükselişleri görmedik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak? 

Bitcoin Finansal Varlıklar İçin Tehlikeli Mi?

Kripto paralarda görülen bir başka tehlikeli beklenti ise Bitcoin’in başta altın olmak üzere tüm diğer finansal varlıkları yok etmesidir. Bu fikir günümüz ekonomik gerçekleriyle asla uyuşmaz. Her bir finansal varlığın kendi işlevi vardır ve gerçekten o işlevler ortadan kalkmadan sırf Bitcoin ortaya çıktı diye o varlıklar yok olmaz. Örnek verecek olursak; dünyada hala 100 milyonlarca insanın bırakın bilgisayarı, interneti, telefonu elektriği bile yok. Bu durumda görülebilir gelecekte altının Bitcoin ortaya çıktı diye yok olması imkansız diyebiliriz.

Son olarak şunu bilmenizi isteriz Elbette akıllı yatırımcı tedbiri de elden bırakmadan pozisyonlarını almadılır. Unutmayın piyasanın kokusu her zaman olduğu gibi kokmaz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.