Bitcoin Haberleri

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat: BTC İçin Kritik Süreç Başladı

BTC ve altcoin kripto para yatırımcıları için kritik süreç başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uzmanlar bazı tarihlere işaret ederek bu tarihlere dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu. Kripto para sahiplerinin bu tarihleri takip etmesinde yarar var.

Son açıklamalara göre BTC EFT’leri ile ilgili kararlar alındı. Alınan kararlar kripto para sisteminde çok fazla yankı uyandırdı. Amerika Birleşik Devletleri Borsa Komisyonu ETF’ler hakkında erteleme kararı aldı. BTC vadeli işlemler kapsamına bazı EFT’ler kabul edildi.

ETF sistemiyle direkt olarak BTC’ye yatırım yapılması kolaylaşmış oldu. Bu durumların BTC fiyatlarında ciddi düzeyde artışlara sebep olacağı belirtiliyor. ETF başvurularının 20 Nisan gününde açıklanacağı belirtiliyor.

Peki, Karar Ne Olacak?

Şu anda kararın ne yönde olacağı hakkında bir tahminde bulunmak çok zor. Analistler kapsamında BTC ETF’i onaylarsa 2022 yılıyla beraber BTC’de rekor bir artışın yaşanacağı belirtiliyor.

Bu rekor artış kapsamında BTC piyasadaki işlem hacmini 100.000 $ seviyesine çıkaracağı tahmin ediliyor. Fakat BTC yatırımcılarının bu konuda oldukça temkinli hareket etmesi gerekiyor. Bunun en önemli sebebi ise kararın olumsuz yönde sonuçlanma riskinin olmasından kaynaklanıyor.

Kararın olumsuz yönde olması durumunda yatırımcıların ETF için bir süre daha beklemeleri gerekecek. Bu kapsamda gelecek günlerde BTC piyasasında çok fazla hareketli zamanlar yaşanması bekleniyor. 1 ile 2 aylık zaman dilimi içerisinde BTC piyasasında ciddi düzeyde dalgalanmalar yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.