Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Kripto paralar yeni yatırımcılar için riskli mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Financial Times tarafından edinilen bilgi ve verilere göre, hızla büyüyen merkezsiz finans alanı üzerinden, yatırımcıların yüksek kârlar elde ettiği görünüyor. Fakat yeni bu kârlı finans alanı, yüksek kazançlı fırsatların yanında büyük riskler de taşımaktadır.

Senelik %7 ile %12 Faiz oranları sunan kripto para yatırım platformlarının sayıları gün geçtikçe artıyor. Bu çeşitlilik ve fırsatlardan yararlanmak isteyen kripto para yatırımcıları “kârlı farming” ile daha da çok gelir etme yoluna gidiyor.

Financial Times, bu tür yüksek yatırımlar ve kazanma fırsatları, yeni başlayanlar tarafından tam olarak anlaşılmayan bazı karmaşık teknik detaylara sahip olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle, kripto para yatırımcılarının bu tür yatırımların tüm yönlerini tam olarak anlayıp anlamadıklarının net olmadığının altı çiziliyor.

Aslında olayın bütününe bakıldığında giderek artan kripto para platformlarının reklamlar aracılığıyla kullanıcılarına yüksek faizli yatırımlar sunması , geleneksel bankalara alternatif olmaya doğru gidiyor. Başlangıçta, ciddi yatırım avantajları net şekilde görülebiliyor. Kripto para borsaları, müşteri fonlarınının alım-satımı yanında, Müşterilerine yüksek kazançlı faiz hesapları veya cüzdanlar sunuyor.

Financial Times
Financial Times

Kripto para borsalarındaki bu sistem anlayışı geleneksel bankacılık ile karşılaştırıldığında avantajlı fırsatlar sunarken bankacılık sistemi düzenlemeleri ve güvenlik anlayışından biraz uzak kalıyorlar. Bunun başlıca nedenleri; düzenleyici denetim ve gözetim olmadan, herhangi bir kayıp durumunda kripto para yatırımcılarına hızlı ve hazır çözümler sunamamalarından kaynaklanıyor.

Financial Times, bahsedilen bu durumlardan dolayı sorunlu protokol anlayışı, potansiyel fidye saldırıları veya piyasada olan dalgalanmalar nedeniyle yüksek getiri getiren DeFi projelerinin de yeni başlamış yatırımcılar için riskli grupta gösteriyor. DeFi, yapısı gereği ciddi kayıplara da neden olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.