Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Kripto paralara olan ilgi bitiyor mu? Kripto paralar ne zaman yükselir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası son dönemlerde inişli çıkışlı bir halde devam ediyor. Elde edilen son verilere göre ABD’li kripto para yatırımcılarının birçoğu piyasalardaki olumsuz haberlerden ciddi şekilde etkileniyor. Bu durumun oluşmasında Elon Musk gibi Bitcoin’in çevre sorunlarıyla ilgili piyasayı manipüle eden açıklamaları da oldukça etkili olmuşa benziyor.

Açıkçası son dönemlerde Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paralar üzerinde bir ön yargı oluşmuş durumda! Arbor Data Science’nin son verilerine göre ABD’li kripto para yatırımcılarının ‘‘kripto para’’ kelime arama durumu Amerika Birleşik Devleti’nde oldukça düşmeye başladığı gözleleniyor.

Bitcoin’e olan ilgi bitiyor mu?

Arbor Data Science verilerine göre Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paralara olan ilginin oldukça düştüğü görülüyor. Tabi fiyat artış dönemlerinde ilginin ciddi bir şekilde arttığı sonrasında piyasalarda olan olumsuz haber ve söylemlerin etkisine girdiği gözlemlenmekte. 10 yıldan fazla bir süredir kripto paralardaki ilginin son çıkan haberlerle düşmesi piyasayı olumsuz yönde etkilese de bu durumun çok uzun sürmesi beklenmiyor. Çünkü piyasalarda olumlu haber ve gelişmelerin dolaşma şansız olumsuz haber ve gelişmelere göre çok daha azdır.

Michael A. Gayed Twitter Üzerinden Paylaştığı Veriler
Michael A. Gayed Twitter Üzerinden Paylaştığı Veriler

Bitcoin’e olan ilgi bitiyor mu?  sorusuna cevap verecek olursak; ABD’li kripto para yatırımcılarının kripto paralara  olan ilgilerini hızla kaybettiği haberleri sıkça dolaşıyor. Google üzerinden “kripto” ile ilgili arama çeşitliliği de Amerika’da düşüşünün yanı sıra, “call option” ve “bull spread” popülaritesi artan alternatif kelimeler bulunuyor. Bu durum da kripto para yatırımcılarının yatırım riski iştahlarının hala kabarık olduğunu gösteriyor. gibi alternatiflerin popülaritesi artıyor, bu da yatırımcı risk iştahının hala yüksek olduğu anlamına geliyor.

Michael A. Gayed Twitter üzerinden paylaştığı verilerine dayanarak Şunları söyleyebiliriz; kripto paralara ilginin, Tesla CEO’u Elon Musk’ın İlk olarak Bitcoin üzerinden ödeme alacağını duyurduğunda ve piyasalardaki olumsuz gelişmelerden önce zirve yapmış durumdaydı. Sonrasında ise Tesla’nın Bitcoin İle ödemeleri askıya alıp, Elon Musk’ın ise Bitcoin’in Çevresel sorunlarına değinmesiyle önemli düşüş yaşanmıştı. Uzun süren bu düşüşe bir darbe de, Çin hükümetinin Kripto Para borsaları ve madencileri üzerindeki kısıtlamaları geldi. Bu durumlar sonucunda Bitcoin ve diğer kripto paralar uzun sürecek düzeltme sürecine girmiş oldu.

Kripto Para Fiyatları Ne Zaman Yükselir?
Kripto Para Fiyatları Ne Zaman Yükselir?

Kripto Para Fiyatları ne zaman Yükselir?

Yazımızda belirttiğimiz gibi son dönemlerde artan olumsuz haber ve gelişmeler kripto paralara olan ilgiyi azaltmakta Google aramalarında yaşanan düşüşü bunun bir göstergesi olarak kabul edebiliriz. Şunu bilmenizi isteriz ki olumlu gelişmeler, olumsuz gelişmeler kadar gündem olduğunda ilginin ve fiyatlarında artacağı kimseye sürpriz olarak görünmez. Birçok Kripto para analistlerine göre bu olumsuz durum Bitcoin’e olan ilginin kaybolacağı anlamına gelmiyor aksine bu pazarda yaşanan heyecanın yerini kısa bir süreliğine, stabil duruma bıraktığı şeklinde yorumlanıyor.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.