Editörden SeçmelerHaberler
Trend

Kripto Paralarda Kazanç Sağlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası hala çok yeni ve sürekli gelişiyor. Dolayısıyla kripto paralarda kazanç sağlama veya kripto para nasıl kazanılır sorularına kesin bir cevap vermek doğru olmaz. Bazı durumlarda yatırımcılar kripto paralarla ilgili  önemli bilgileri göz ardı edebiliyor. Tabi bu durum kazanç sağlayamamalarına ve zarar etmelerine bile sebep oluyor. Ancak kripto para grafiklerinde oluşan bazı önemli verilere göre trendin yönünü takip edebilmeniz mümkündür.

Bu bilgileri merak eden yeni yatırımcıların önemli bir kısmı internette anlaşılır bilgiye ulaşmakta güçlük çekiyor. Birçoğu ise konunun karmaşasıyla baş edemeyeceğini düşünerek erken pes ediyor. Ancak bugün oldukça önemli olan birkaç detayın ne anlama geldiğini en açıklayıcı şekilde açıklayacağız.

Kripto Para Trend Takipleri Nedir, Neden Önemlidir?

Kripto para yatırımcıları açacakları pozisyonlar için azalan kanal modellerini, hacmi ve bazı momentum verilerini takip ediyor. Ancak birçok yatırımcı grafikte bu verileri okuyamadığı için başka insanların yorumlarına göre hareket etmek zorunda kalıyor. Bu son aşama riskli bir seçenek ve kripto para piyasalarında yatırım tavsiyesi almak size oldukca ciddi kayıplar yaşatabilir.

Ama falanca toplumsal medya fenomeni düşüş ve yükselişleri bilmiş, bu adam her şeyi biliyor kabul edebilirsiniz. Ancak siz bu konuyagenel anlamda ilgili kişilerin son birkaç aydaki paylaşımlarına bakarak varıyorsunuz. Peki ya yanıldıkları olmuyor mu? Kesinlikle oluyor, sosyal medyanın her zaman kripto para piyasası yükseldiğinde daha da yükselecek yada düştüğünde daha da düşecek diyen insanlarla dolu olduğunu bilmelisiniz. Elbette bu bir yazı tura müsabakası ve yarısı haklı çıkarken kalan kısmı yanılmış oluyor. Eğer siz bu şekilde bir sürünün peşinden koşarsanız sizin de %50 şansınız olur ve kaybedebilirsiniz. Özellikle çevrenizde olan bu ve benzeri söylemlere bağlı yatırımlardan durmanız sizin yararınıza olacaktır.

Ancak düşüş ve yükselen trendlerini genel olarak tespit edebilirseniz kendi kararlarınızı alabilir ve başkalarına bel bağlamamış olmuş olursunuz. Çünkü azalan kanala giren bir varlığa yatırım yapmanız, fiyatı ne kadar ucuz olursa olsun zarar edeceğiniz anlamına gelir. Teknik analiz sayısız tecrübenin neticesinde şekillenen ve çoğu zaman insanları doğru yolu gösteren bir araçtır. Yani özetleyecek olursak kripto para ticaretinin matematiği teknik analizdir.

Azalan Kanal Nedir?

Düşüş trendine giren kripto paralar çok sayıda düşük, en düşük ve tepe oluşturur. Paralel trend çizgilerini tespit ederek düşen yüksekler ve düşen diplerden azalan kanal çizilir. Ana eğim çizgisini çizerken minimum iki düşük tepenin zirvesini almanız gerekir. Benzer şekilde alt çizgi de bu yöntemle belirlenir.

Azalan Kanal Nedir?
Azalan Kanal Nedir?

Yukarıdaki şeklinde iki paralel trend çizgisi oluşturdunuz ve bunu yaparken dip, tepelere dikkat ettiniz. Şimdi yapmanız gereksinim duyulan fiyatın kanalın alt desteğine vardığında öteki metrikleri denetlemek ve alım için doğru zamanı beklemek. Kanal içinde dip ve tepeler oluşturan fiyat size ciddi kazanç fırsatları sunabilir. Siz azalan kanalın ve trend sınırlarının bilincinde olduğunuz için tepeden lot alarak zarar etmemiş olmuş olursunuz. Bununla birlikte azalan kanalı kıran fiyatın yeni bir yükseliş dönemine başlayabileceğini de tahmin edersiniz.

Kanalın altında bir kırılma gerçekleşir ve eğer fiyat kapanışlar yaparsa daha sert düşüşler görülebilir. Tam tersi olarak yukarı yönlü kırılan kanal ciddi bir yükseliş fırsatı sunar.

Elbette dün Bitcoin’de yaşadığımız şeklinde tüm teknik ve temel analizleri alt üst eden gelişmeler de olabilir. Ancak teknik analist rutin dönemleri kapsa yoğun fud ve baskı teknik analizin doğru çalışmasını engelleyebilir.

Daha anlaşılır olması için bunu gerçek bir grafikte gösterelim.

Teta
Teta

Yukarıda gördüğünüz şeklinde Theta bir azalan kanal oluşturmuş. Trend çizgisi yukarı yönlü kırılmış ve fiyat sert şekilde yükselmiş. Eğer trend çizgisinin kırıldığını tespit edip 5 dolardan giriş yaptıysanız 8 dolardan satış fırsatı size sunulmuş oldu. Elbette bu yükselişler sonsuza kadar devam etmez nerede duracağını bilmenizi gerekir. Yani “dirençleri” evet en yakın dirençlere kademeli satış koyarak mümkün olduğunca yüksek kazanç elde edebilirsiniz.

Grafikte azalan kanal oluştuktan sonrasında  6 dolardan alım yapanların bulunduğunu görüyoruz, eğer 4 doların altına düştüğünde panikle satış yaptılarsa bu durum onlara acı vermiş olabilir. En rahat şekilde yalnız azalan kanal tespitinin size neler katabildiğini gördünüz

UYARI: Sitemizde paylaşılan bilgiler hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi içermemektedir. Kripto para piyasaları volatil yapısı gereği size ciddi anlamda zarar ettirebilir. Bu yüzden yatırımlarınızı kendi araştırmalarınız neticesinde yapmanız sizlerin yararına olacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.