HaberlerBitcoin HaberleriBlockchain HaberleriEditörden Seçmeler

Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak? İşte Kripto Paralar ve Geleceği Hakkında Uzman Görüşleri!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırım gündemine ışık hızıyla oturan kripto paralarla ilgili en çok merak edilenlerden birkaçı kripto paralar ve geleceğinin finans dünyasına olan yansımasıdır.

İster kripto dünyasına yeni adım atmış olun, ister deneyimli bir yatırımcı olun, bu yazıda inceleyecek olduğumuz kripto para sektörüyle bağlantılı haberleri ve kripto paranın gelecek analizi  kesinlikle işinize yarayacaktır.

Dünya çapında geçirdiğimiz dijital değişim çağının bir sonucu olarak, Bitcoin’in bizi altcoinlerle ve Blockchain teknolojisi ile tanıştırdığına hepimiz şahit olduk.

Blockhain Teknolojisi ve Altcoinler 

Sağladıkları dijital kolaylık sayesinde ise artık bankaların transfer işlemlerinden başlayan ve bir kafede içtiğimiz kahveyi ödemeye kadar varan kripto paraların tercih edilme oranları günden güne artmaktadır. Bu sebepten dolayı, özellikle son üç yılda, birçok tanınmış kuruluş tarafından kripto para sektörüyle bağlantılı hizmetler piyasaya sunulmaya başlandı.

Dahası, kripto paraların sadece alıcı ve satıcı arasında gerçekleşen bir sisteme sahip olması ve sabit bir şirkete bağlı olmadan işlem yapabilme olanağı, özel kuruluşlar bir yana, devletler tarafından da tercih sebebi olmalarına yol açmıştır. Bu gelişme, bazı devletlerin kendilerine özel kripto para üretme ve ülke içinde bu para akışını sağlama planlarını bile devreye sokmuştur.

Kripto paranın bu noktaya varan ünü ve etkisi, piyasaya daha da yayılmasında ve sesini duyurmasında oldukça etkili oldu. İşte tam olarak bu durum, Blockchain teknolojisinin ve altcoinlerin kendilerini göstermelerine uygun ortamı hazırladı.

Doğal olarak bu derece hızlı ve güçlü bir şekilde hayatlarımıza giren dijital paraların ani iniş çıkışlarının yanı sıra kripto paralar ve geleceği ve birimlerin iniş çıkış tahminleri de özellikle yatırımcılar tarafından çok yakından takip edilmektedir.

Durdurulamaz hızda globalleşmeye ve gelişmeye devam eden bu teknoloji evreni göz önüne alındığında, Blockchain teknolojisinin ve Bitcoin’in ve günden güne piyasaya sunulan alt dallarının kullanımının gittikçe yaygınlaşması ve artması ön görülüyor.

Kripto Para Piyasalarına Yapılan Darbeler 

Mart ayında gündeme damgasını vuran ve yatırımcıların yüzde 90’ı tarafından desteklenen habere göre, Bitcoin büyümeye devam edeceğinden herkes tarafından yatırım yapılması gereken bir birimdi.

Çin’in kısıtlamalarını arttırması ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin kullanarak araç satışı yapacağını söyledikten sonra bu kararından vazgeçtiğini açıklaması ile birlikte düşüşe geçen Bitcoin bir darbe daha almış oldu. Buna rağmen, yaklaşık bir ay içerisinde gözle görülür bir biçimde düşüş yaşayan kripto paralar, yatırımcıların, şirket sahiplerinin ve devletin güvenini oldukça sarstı.

Çoktan kısıtlama kararını açıklamış olan Çin, yayınladığı yeni yasakları açıkladı ve ülke içerisindeki kripto para işlem hizmetlerinin sunumuna da engel olmasıyla birlikte kripto para piyasası kelimenin tam anlamıyla yerle bir oldu.

Tüm bu olumsuzluklar eşliğinde darbe yiyen  kripto para piyasası tekrardan eski günlerine dönmeyi başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yatırımlık Kripto Paralar

Kripto Paraların Geleceği Ne Olacak? 

Mart ayında başlayan Bitcoin ve diğer kripto paralara karşı başlayan savaştan Bitcoin ve kripto paralar ekosistemi etkilese de bağışıklık kazanan kripto paralar toparlanma sürecini kısa tutmayı başarmıştır. Uzmanlar kripto para piyasasının bu tarz gelişmelere karşı bağışıklık kazandığını düşünüyor.

Bitcoin ve kripto para evreninde gerçekleşen tüm bu çalkantılı iniş ve çıkışlara rağmen, günlük hayata bu denli hızlı adapte olabilen ve piyasayı derinden etkileyen bu teknolojik devrimin bir iki darbeyle gündemden silinmesi oldukça düşük bir olasılıktır.

Uzmanlar tarafından ilerleyen zamanlarda kripto paraların iş yerlerinde, özel kurumlarda, ünlü firmaların şirketlerinde ve devletlerde, kısacası ticari hayatın neredeyse her alanında kullanımının artacağı öngörülmektedir.

Örneğin; Wikipedia, Microsoft, Burger King ve Starbucks gibi tanınmış perakendeciler Kripto parayı ödeme şekli olarak kabul edeceğini açıklayanlardan sadece birkaç tanesidir.

Dünya çapındaki gelişimine bakılacak olursa, son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, küçük veya büyük olmasına bakılmaksızın, ABD’de de bulunan işletmelerinin yüzde 36’sının da para birimi olarak Bitcoin’i halka sunduğu bilinmektedir.

Kripto paralar ve geleceği konusunda tahminler arasındaki en önemlisi ise, çok yakın bir zamanda, halkın çoğunluğunun para birimi olarak Kripto para ve diğer dijital para birimlerini kullanıyor olacağı tahminidir çünkü Bitcoin ve benzer dijital birimlerin getirdiği teknolojik kavramlar artık sınıf gözetmeksizin halk arasına kadar inmiş ve son hızla fonksiyonlarını gözler önüne sermeye başlamışlardır.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

4 Yorum

  1. Kripto paraların geleceği yok diyen vatandaş ben Bitcoin ile tanıştığımda 2.000 TL’ydi bana da tuhaf geliyordu o zamanlar ama şuan çok pişmanım

  2. Yasak yasak en son binance44.com sürekli domain değişir yine de varlığını sürdürür

  3. Türkiye’ye kripto paralar sayesinde inanılmaz para girişi olacak ama hükümetin desteklemesi lazım. aksi takdirde olan da giider.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.