HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Kripto Piyasası 3 Trilyona Yaklaşıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto piyasası 3 trilyona yaklaşıyor. Kripto dünyasında mevcut kripto piyasa değeri hakkında bir tartışma yaşandı. Bazı veri sağlayıcılar kripto piyasa değerinin 3 trilyonu aştığını iddia ederken, diğerleri piyasa değerinin çok daha düşük olduğunu iddia ediyor.

Popüler madeni para izleme web sitesi CoinGecko’dan alınan verilere göre, Pazartesi günü saat 13:35’te kripto para piyasasının toplam değeri 3.002 trilyon ABD dolarıydı. Bu sayı kripto piyasası için bir rekor ve ilk kez ortaya çıkan varlık sınıflarının değerlemesinin 3 trilyon ABD dolarını aştığını gösteriyor.

Aynı zamanda CoinGecko’nun verilerine göre, toplam piyasa değerinin bir yüzdesi olan Bitcoin’in (BTC) hakimiyeti şu anda yaklaşık %42’dir. Haber kripto topluluğu üyeleri tarafından paylaşılsa da, birkaç ana akım medya kuruluşu da Pazartesi sabahı haberi bildirdi.

Kripto Piyasası 3 Trilyona Yaklaşıyor

Ancak CoinMarketCap’in söylediği farklı. CoinMarketCap’in piyasa değeri 2,87 trilyon ABD dolarıdır, yani 130 milyar ABD doları fark vardır. Aynı zamanda TradingView tarafından takip edilen piyasa değeri verileri, kripto piyasasının üçünün en düşüğü olan 2.85 trilyon ABD doları olduğunu gösteriyor.

İlginç bir şekilde, CoinMarketCap 13.762 varlığı ve CoinGecko 10.447 varlığı kapsasa da, yani aralarında 3.000’den fazla fark var, iki popüler izleme sitesi arasında çok büyük bir fark var. Başka bir deyişle, emin olabileceğimiz tek şey piyasa değerinin artıyor olmasıdır.

Ama ne kadar büyük olduğu kime sorduğunuza bağlı. Buna ek olarak, piyasa Dogecoin’in (DOGE) başarısından yararlanmaya çalışan oldukça değişken tokenlerle dolup taşıyor.

Yine de CoinMarketCap’in 2,87 trilyon USD’si her açıdan önemli bir rakam. Buna karşılık, 8MarketCap.com verilerine göre altının toplam piyasa değeri 11,54 trilyon ABD doları olarak tahmin ediliyor.

Bu nedenle birçok BTC destekçisi, “dijital altının” sonunda fiziksel metallerin piyasa değerini aşacağını tahmin etse de, kripto para birimlerinin mevcut değeri altın piyasasının dörtte birini aşabilir.

Borsa ile karşılaştırıldığında, kripto para piyasası şimdi 2,52 trilyon ABD doları ile dünyanın en değerli borsa şirketi olarak derecelendirilen Microsoft’u geride bıraktı.

Aynı zamanda, tüm gümüş piyasası Bitcoin’de 1,25 trilyon ABD dolarından daha değerlidir, ancak tüm kripto pazarında daha düşüktür, yani 1,37 trilyon ABD dolarıdır.

Piyasa değerine göre en değerli varlıklar:

Bugünkü kripto piyasasının tamamıyla ilgili tartışma, kripto piyasası değerinin bu yılın Ocak ayında ilk kez 1 trilyon ABD Dolarına ulaşması ve ardından Nisan ayında 2 trilyon ABD Dolarına ulaşmasının ardından gerçekleştirildi.

Aynı zamanda kripto istihbarat şirketi Coin Metrics daha önce Bitcoin’in piyasa değerinin uzun süredir abartıldığına inandıklarını belirtmişti.

Coin Metrics, “kayıp ve artık kullanılamaz bitcoinler” göz önüne alındığında, rapor sırasında dolaşımda olan 18,6 milyon yerine daha gerçekçi bitcoin arzının 14,5 milyon olduğunu belirtti.

Rapora göre aynı yöntem, genel piyasa üzerinde daha fazla etkisi olacak Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV) ve Bitcoin Gold (BTG) gibi Bitcoin çatallarının piyasa değerini belirlemek için de kullanılabilir. kripto para birimlerinin değerlemesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.