Haberler

Kriptolar üzerinde etkin düzenleyici olmak isteyen CFTC, bir borsaya ceza talepleriyle dolu dava açtı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki rekabet devam ediyor. Bilindiği üzere iki düzenleyici kurum da kripto para alanındaki birincil düzenleyici kurum olmak istiyor. Bu rekabette SEC’nin kripto para endüstrisinde bir adım daha önde olduğu görülüyor ancak bu kez de CFTC beklenmedik bir dava ile gündeme geldi. CFTC, kripto para türev borsası Digitex ile şirketin CEO’su Adam Todd’u, “kayıt yaptırılmadığı ve token’ın fiyatı etkilenmeye çalışıldığı” gerekçeleri ile dava etti.

DIGITEX VE CEO, “MANİPÜLASYON” İLE SUÇLANIYOR

Digitex Ve Ceo Manipulasyon Ile Suclaniyor

CFTC’ye göre Digitex, faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli lisans için bir başvuruda bulunmadı. Öte yandan CFTC, Digitex borsasının etkin müşterini tanı (KYC) protokolleri ve müşteri bilgi programı da dahil olmak üzere, Banka Gizlilik Yasası gerekliliklerine uymadığını da ileri sürdü. Bir diğer yandan CFTC, Digitex şirketinin ve CEO Adam Todd’un, borsanın token’ı DGTX’in fiyatını manipüle etmeye çalıştığını da iddia etti. Düzenleyici kurum, Adam Todd’un, DGTX fiyatını pump’layarak borsa varlıklarında hacim oluşturma amacıyla token’ları satın alma suretiyle manipüle ettiğini ileri sürdü.

CFTC’DEN REKOR DÜZEYDE CEZA TALEBİ

Cftcden Rekor Duzeyde Ceza Talebi

CFTC, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, Digitex borsasının ve CEO Adam Todd’un, işlemlere devam etmesini engelleyen bir ihtiyati tedbir talebinde de bulundu. Bir diğer yandan CFTC, borsanın ve Todd’un kayıtlı borsalarda işlem yapmasının durdurulmasını, şirketin kârlarını iade etmesini, elde ettiği diğer  kazançları bağışlamasını ve tam tazminat ödemesi ile belirlenecek sivil para cezalarını ödemesini talep etti. Digitex borsasını zor günler bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.