Bitcoin HaberleriAltcoin HaberleriEthereum Haberleri

Kurumsallar Eylül’de Bitcoin ve Ethereum’dan çıkıp bu 2 altcoine yöneldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında aşağı yönlü fiyat hareketleri ön plana çıkmaya devam ederken, piyasa genelinde bir konsolidasyon yaşandığı görülebiliyor. Zira haftalardır lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 20 bin dolar seviyesinin etrafında ve aşağı yönlü bir fiyatlanma ile seyrediyor. Kriptolarda konsolidasyon süreci devam ederken, kurumsal yatırımcıların Eylül ayı boyunca Bitcoin’de (BTC) ağırlıklı olarak short pozisyon aldıkları ve özellikle de 2 altcoine yöneldikleri tespit edildi.

ETP GÜNLÜK ORTALAMA İŞLEM HACMİNDE DEVASA DÜŞÜŞ

Cryptocompare Etp

CryptoCompare tarafından derlenen “Dijital Varlık Yönetimi İnceleme” raporuna göre 2 yıl içerisinde ilk defa tüm borsada işlem gören ürünler (ETP’ler) için ortalama günlük işlem hacmi, 2022 yılının Ocak ayında kaydedilen en yüksek seviyeden yaklaşık %80’lik düşüşle 100 milyon dolar seviyesinin altına geriledi. Söz konusu rapor, kripto para piyasasına düzenlenmiş biçimde yatırım yapmak isteyen kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan yönelme ihtimalinde de artışa işaret ediyor.

KURUMSALLAR XRP VE ADA’YA YÖNELDİ

Xrp Ve Ada

Raporda yapılan değerlendirmede, “Makro koşullar kötüleştikçe ve Bitcoin fiyatı düşüş eğilimine devam ettikçe, yatırımcılar muhtemelen kâr etmek veya kripto paralarını hedge’lemek için short Bitcoin ürünlerine yöneliyor” ifadeleri yer aldı. Diğer yandan haftalık bazda, BTC ve Ethereum (Eth) ürünleri de sırasıyla 2,2 milyon dolarlık ve 2,64 milyon dolarlık net çıkışlar gördü. Bununla birlikte, rapora göre Eylül ayı boyunca kurumsal yatırımcıların ağırlıklı olarak short Bitcoin pozisyonu aldığı ve bu süreçte özellikle de Ripple (XRP) ve Cardano’ya (ADA) yöneldikleri tespit edildi.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.