Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

Lider Altcoin Ethereum, Lider Bitcoin’i Geçebilir mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında şu sual bir süreden beri kafaları karıştırmaya devam ediyor: Ethereum, Bitcoin’i geride bırakabilir mi? Baktığımızda lider altcoin Ethereum (ETH), Bitcoin’den (BTC) daha ölçeklenebilir kalıyor ve ek olarak akıllı sözleşmeler dahil daha oldukça kullanım alanı sunuyor. Bununla birlikte, Ethereum kısa sürede Bitcoin’in proof-of-work (PoW) protokolünden daha çevreci  olan proof-of-stake (PoS) protokolüne geçiş meydana getirecek. Peki uzmanlar bu konuyla ilgili ne düşünüyor?

Ethereum Bitcoin’i Geride Bırakabilir mi?

Bağımsız finansal danışmanlık ve fintech organizasyonu deVere Group’un CEO’su Nigel Green, bu senenin başlarında Ethereum’un seneler ilkin Bitcoin’i geride bıraktığını belirtti ve şu ifadelere yer verdi;

“Ethereum yıllar önce, fiyat ve popülarite  haricinde her şeyde Bitcoin’i esasen geride bıraktı. 2021 yılının lider altcoin olan Ethereum’un yılı olacağına dair içimde gerçek bir his var. Artık zamanı geldi.”

Dünyanın en büyük ve en popüler kripto parası Bitcoin’in piyasa değeri açısından liderlik koltuğunu Ethereum’a devredeceği önceden beklenen bir durum muydu?

Molly Jane Zuckerman, “CoinMarketCap’in son beş yıldaki ana sayfasına bakarsanız, Ethereum bir oldukça zaman Bitcoin’in derhal altında ikinci sırada yer ediniyor. Öyle ki Ethereum lansmanından bu yana ikinciliği hiçbir zaman bırakmadı”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

ETH Liderlik Koltuğunu Ne Zaman Devralacak?

Goldman Sachs analistleri Temmuz ayında yapmış olduğu açıklamada, Ethereum’un gelecek yıllarda kripto para piyasasının en büyük kıymet deposu olarak Bitcoin’i geçebileceğini belirtirken, deVere CEO’su Green, Ethereum’un (ETH) muhtemelen beş yıl içinde liderlik koltuğuna oturacağını öngörüyor.

Ek olarak, Kanada merkezli kripto borsası CoinSmart’ın CEO’su ve kurucu ortağı Justin Hartzman da bununla ilgili düşüncelerini paylaştı ve şu şekilde dedi;

“ETH’nin kısa sürede Bitcoin’i geride bırakmasının zor olacağını düşünüyorum. Bir sonraki [BTC] yarılanması 2024’te, bu da kaçınılmaz olarak Bitcoin fiyatını yukarı çekecek. Ayrıca Cardano ve Tezos şeklinde ‘Ethereum katillerinin’ de piyasada bulunduğunu dikkatsizlik etmeyin. Öyle ki bahseilen bu altcoinler günün birinde, Ethereum’u bile geride bırakabilirler.”

Ethereum’u Neler Durdurabilir?

Nigel Green, 2021 senesinde BTC yalnız %55’lik bir artış yaşarken Ethereum’un %300 kazandığını ve senenin ilk yarısında öteki tüm kripto para birimlerinden daha iyi bir performans gösterdiğinin altını çizdi. Peki ETH’i liderlik koltuğu yolunda ne durdurabilir?

Uzmanlara bakılırsa Ethereum’un Bitcoin’i geride bırakabilmesi için ilk olarak en büyük akıllı sözleşme platformu olma durumunu sürdürmesi gerekiyor. Ancak zaman geçtikçe bununla birlikte bazı yeni rakipler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

EIP-1559 yükseltmesi ile birlikte, Ethereum gas ücretlerini daha yönetilebilir bir hal alması gerekiyordu, sadece YCharts’a bakılırsa  gas ücretleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Dahası, Bitcoin de her geçen gün teknolojisini iyileştirmeye devam ediyor. Öyle ki, planlanan Taproot yükseltmesi ile birlikte, Bitcoin’in verimliliği, gizliliği ve blok zincirinin işlevselliğinde mühim bir artış da beklenenler içinde.

Ancak gene de şu anda, iki kripto para birimi de değişik görevleri yerine getiriyor. Taproot yükseltmesinin tesirleri ön plana çıktığında ve geliştiriciler Bitcoin ağı çevresinde bir DeFi ekosistemi halletmeye başladığında, bu tamamen yeni bir argümana dönüşebilir. Ancak şu anda Bitcoin ilk olarak bir kıymet deposu iken, Ethereum merkezi olmayan bir uygulama platformudur.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.