HaberlerBitcoin Haberleri

Lider Bitcoin İçin Tarihi Bir Gün: BTC, El Salvador’un Resmi Para Birimi Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) El Salvador’da resmi para birimi haline geldi ve ülkenin Başkanı Nayib Bukele bununla birlikte “Çok fazla FUD” geleceği konusunda herkesi uyardı.

Bukele, devlet “broker”larının 400 BTC (21 milyon dolar) satın almış olduğu haberini doğrularken, görünen o ki devlet tarafınca işletilen BTC cüzdanı bir tür gecikmeye maruz kaldı ayrıca ülke basınında bir olumsuzluk dalgası dolaşıyor.

Şu anda BTC‘yi resmi para birimi haline getiren yasanın duyurulduğu  gün olan 7 Eylül’ü yaşayan El Salvador’da gece yarısı geçildi.

Bukele dün “FUD geliyor! Çok fazla!” uyarısında bulunmak için Twitter’ın yolunu tuttu. Daha sonrasında 200 BTC alımı duyurmak için geri dönerek “son tarih yaklaştıkça brokerlarının daha oldukça satın alım gerçekleştireceğini” belirtti. Ve ondan sonrasında şunları da ekledi:

“El Salvador 200 yeni coin aldı. Şu anda 400 BTC tutuyoruz.”

 

Daha sonrasında 7 Eylül’ün başlangıcına üç dakikalık bir geri sayımla yeni bir devrin doğuşunu duyuru etti.

Ancak Başkan, ülkenin bu uygulamanın mağazalarından kullanıma sunulmasını “beklediğini” söyleyerek sonrasında Apple, Huawei ve Google‘a Chivo cüzdan uygulamasını “yayınlama” çağrısında bulunmuş oldu. Önce mağazaların güncellenmesinin “uzun sürmeyeceğini” yazdı ve ondan sonrasında kızgın yüz emojisiyle birlikte “onu yayınla!” dedi.

Bu arada ülkenin Chivo ATM‘leri ağır silahlı adamların nezareti altında olsa da çalışmaya hazır. El Diario de Hoy (ElSalvador.com web sayfası vasıtasıyla), San Salvador’un San Martin semtinde hava koşullarına dayanıklı küçük bir binada bulunan ve otomatik silahlı korumalarla çevrili ATM’nin fotoğraflarını yayınladı.

Fotoğrafçıyla konuşan polis, silahlı memurlara “vandalizmden” uzak kalmalarını sağlamak için tesislerde “rutin olarak” devriye gezmelerinin söylendiğini belirtti.

Bukele daha önce hükümetin BTC‘nin benimsenmesinin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için minimum 205 milyon dolar değerinde kamu fonu harcayacağını söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin Nedir? Bitcoin ile Nasıl Para Kazanılır?

Bununla birlikte aynı medya kuruluşu, bitcoin yasasını “çömez işi”, bir “gözlem” ve hatta “aptalca” olarak nitelendiren çeşitli uzmanlardan alıntı yapmış olduğu için, olumsuzluk aşikardı.

Sokak protestoları devam ederken, aynı medya kuruluşu Blanca Marroquín adlı bir kişi şu ifadeleri kullandı:

“Bu Bitcoin yasası yoksullar için değil.”

La Prensa Gráfica, VAMOS partisinde muhalif bir milletvekilinin yasayı yürürlükten kaldırmak için bir teklif başlattığını bildirdi.

Tasarının yazarı Claudia Ortiz medya kuruluşuna şunları söyledi:

“Eğer iktidardaki Nuevas Ideas partisi bu talebi görmezden gelmeye karar verirse, ihanet edecekleri kişi ben değilim, onları seçen insanlara ihanet edecekler. Üç Salvadorludan ikisinin iradesine ihanet edecekler.”

Twitter’da, internasyonal kripto topluluğunun tepki esas olarak olumluydu.

İnsan Hakları Vakfı‘nın Baş Strateji Sorumlusu Alex Gladstein, ilk “millet devletinin” Bitcoin satın aldığını duyurmasıyla geleceğin geldiğini ima etti.

Hem “El Salvador” hem de “Bitcoin” yasanın yürürlüğe girmesiyle Twitter’da trend olmaya başladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.