Altcoin HaberleriAnalizHaberler

Londra Güncellemesi Sonrası Ethereum’da Olan Beklentiler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum güncellemesi, ETH fiyatında önü alınamaz bir hareket başlattı. Londra hard forku yardımıyla 92.500 Ethereum yakıldı. Daha fazlası da yakılmaya devam edecek. Yıllık averaj toplam arzın %4’ü bu güncellemeyle birlikte daralacak. Yani Ethereum’’a talep sabit bile kalsa senelik %4 fiyat artışı beklenebilir. Üstelik stake edilebilen Ethereum ile borsalardaki dolaşım arzı da daralıyor.

Ethereum (ETH)

Blockchain analitik şirketi CryptoQuant tarafınca sağlanan verilere nazaran borsalardaki Ethereum rezervleri 26,26 milyondan 19,22 milyona geriledi. Yani kripto para yatırımcıları Ethereum stake konusunu önemsiyor ve ilgi gösteriyor.

Kaynak: Cryptoquant
Kaynak: Cryptoquant

Geçtiğimiz yıla nazaran borsalarda bulunan Ethereum miktarının azalması düzgüsel olarak fiyatlara da yansıdı. Ağustos 2020 tarihinde 407 dolar olan Ethereum (ETH) %730 artışla bugünlerde 3.190 dolardan alıcı buluyor. Ethereum yatırımcılarının mühim kısmı uzun vadeli hedeflerini koruyarak borsalardaki varlıklarını çekiyor. Soğuk cüzdanlarına yada stake havuzuna çekilen bu Ethereum’lar etken ticarette kullanılmıyor. Doğal olarak arzı azalan ve talebi artan ürün burada Ethereum (ETH) oluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Ethereum Arzı Daralıyor

Her geçen gün toplam Ethereum (ETH) miktarı azalıyor. Madenciler tarafınca üretilen ETH’ler EIP-1559 güncellemesi yardımıyla tek tek yakılıyor. Bu ayın başlangıcında gelen Londra güncellemesi artık ağdaki işlemlerden doğan ücretlerin bir kısmının yakılmasına sebep oluyor.

Bu sayede Ethereum (ETH) şimdilik deflasyonist bir yapıya dönüştü. EIP-1559’un yayına girmesinden sonraki ilk 20 gün içinde ağ 295,85 milyon dolar değerinde 92.500 Ethereum yaktı. Ethereum, katılımcıları yaklaşmakta olan hisse kanıtı blok zincirinde (proof-of-stake) doğrulayıcı olmak için 32 ETH yatırmaya çağrı ettiğinden, daha oldukça Ether etken arzdan çıktı.

Ayrıca Ethereum (ETH) ekosistemi nispeten pahalı ücretlerine karşın halen büyümeye devam ediyor. Çok sayıda yeni proje ağa katılıyor ve bilindik projeler büyümeye devam ediyor. DeFi ve NFT’nin bir çığ şeklinde büyüyor olması Ethereum (ETH) için ciddi bir fırsat oldu. Ağdaki hareketlilik arttıkça ETH daha kıt ve kıymetli hale geliyor. Birçok analist bu güncellemeyle birlikte Ethereum fiyatının kısa sürede 5.000 doları göreceğini iddia ediyordu. Güncelleme başarıyla tamamlandı ve Ethereum (ETH) güçlü duruşunu devam ettiriyor.

Elbette kripto para piyasaları oldukça risklidir ve burada paylaşığımız bilgilerin hiçbiri yatırım tavsiyesi içermez.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.