Altcoin Haberleri

LUNA’nın kurucusu Do Kwon ortaya çıktı: Kaçmadım, gerçeklerin ortaya çıkması için sabırsızım!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mayıs ayında çöküş yaşayan Terra LUNA’nın kurucusu Do Kwon, bir kez daha hakkında çıkan haberlerin ardından açıklamada bulundu. Singapurlu yetkililer Kwon hakkında “Ülkede değil” açıklamasını yapmıştı ve Kwon da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Kaçak değilim. İletişim kurmak isteyen herhangi bir devlet kurumu ile işbirliğinde çalışmaya hazırım ve saklayacak bir şeyim yok” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de Do Kwon’un da aralarında olduğu 6 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Güney Kore’de aranan bir isim olan Do Kwon, yaptığı açıklamada ayrıca birden çok yargı sahasında savunma yapmakla meşgul olduklarını ve birkaç ay içerisinde gerçeği ortaya çıkarmak için dört gözle beklediklerini dile getirdi. Güney Kore’de yetkili makamlar tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Do Kwon’un pasaportu da yetkililer tarafından iptal edilmişti.

LUNA KRİZİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Luna Krizinde Neler Yasanmisti

Hatırlanacağı üzere kripto para piyasalarını da derinden sarsan bir gelişme olarak Mayıs ayında Terra blok zincirinde tarihi bir kriz yaşanmıştı. Terra blok zincirinin algoritmik sabit coin’i UST, ABD dolarına olan sabitliğini kaybetmiş ve değer kaybetmeye başlamıştı. UST ile LUNA arasındaki sistem gereğiyle UST satıldıkça LUNA üretiliyordu ve böylece LUNA’nın arzı da 6,5 trilyonu aşmıştı.

Bu durum UST ve LUNA’nın neredeyse sıfırlanmasına ve milyonlarca yatırımcının zarar etmesine neden olmuştu. Yaşanan kriz sonrası başta Güney Koreli LUNA yatırımcıları olmak üzere birçok yatırımcı Do Kwon’u “dolandırıcılık” ile suçlamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.