Haberler

Macaristan Merkez Bankası Başkanı, AB Kripto Yasağını Savunuyor

Macaristan Merkez Bankası Başkanı György Matolcsy, ticaret ve madencilik dahil tüm kripto para odaklı faaliyetlerin Avrupa Birliği genelinde yasaklanmasını tavsiye etti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Magyar Nemzeti Bank’ın (MNB) internet sitesinde yayınlanan bir bildiride Başkan Matolcy, kripto yasağı hakkındaki yeni duruşunun Rusya Merkez Bankası ve Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) Başkan Yardımcısı Erik Thedéen’inkiyle aynı olduğunu söyledi. Ayrıca, Proof-of-Work (PoW) sisteminin AB’de yasaklanması gerektiğini söyledi.

Vali Matolcy, “Sunulan teklif ile tamamen aynı fikirdeyim ve üst düzey AB mali düzenleyicisinin AB’nin çoğu yeni bitcoin üretmek için kullanılan madencilik yönteminin yasaklanması gerektiği fikrini destekliyorum” diye belirtti.

Kripto para birimlerinin yasa dışı hizmet verebileceğinin kesin olduğuna inandığını ekledi.

Macaristan Merkez Bankası müdürü, Rus merkez bankasının “kripto para birimlerinin hızlı büyümesi ve piyasa değeri, öncelikle balonlar yaratan gelecekteki büyümeye yönelik spekülatif talep tarafından tanımlandığını” söylerken haklı olduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer, dijital para birimlerinin dolandırıcılık faaliyetleri için kullanılma ihtimaline karşı sıkı düzenlemeler yoluyla bunların yaygınlaşmasına karşı harekete geçti. Vali Matolcy tarafından belirtilen ESMA yöneticisi, Macar patronun önerdiği gibi kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasını istemiyor olsa da, enerji sarfiyatının yoğun olduğu bilinen PoW madenciliğinin benimsenmesinin azaltılması konusunda geniş bir anlaşmayı savunuyor.

Vali Matolcy, “AB, yeni finansal piramitlerin ve finansal balonların oluşmasını engellemek için birlikte hareket etmeli” dedi ve “AB vatandaşlarının ve şirketlerinin yurtdışında kripto paralara sahip olmalarına izin verilecek ve düzenleyiciler varlıklarını takip edecek” dedi.

Macaristan Merkez Bankası’nın kendi yargı yetkileri olsa da, AB’nin tamamı üzerindeki etkisi bloktaki bölgesel güçlerinki kadar güçlü olmayabilir. Bununla birlikte, önde gelen iki liderin kripto madenciliğini yasaklama konusunda benzer düşünceleri paylaşmasıyla tavsiyeler, AB’yi diğer düzenleyici baskıların yanı sıra PoW madenciliğine karşı harekete geçirebilecek yeni bir değerlendirmeye yol açabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.