Kripto RehberEditörden Seçmeler

Madencilik Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Madencilik dediğimizde, temelde bir bulmacayı çözmek gibidir. Madenciler, yalnızca işlemlere aracılık etmekle kalmayıp aynı zamanda yeni kripto para birimlerinin dolaşımını sağlayan kripto para birimi topluluğunun en önemli parçasıdır.

Bitcoin‘in para arzı madencilik yoluyla yaratılır. Tıpkı merkez bankasının para basması ve yeni banknotlar basması gibi. Madencilik sürecinin sonunda yeni madeni paralar üretilir. Ancak, ödüller değerli metallerin madenciliği gibidir.

Dijital madencilik, doğası gereği altın aramak kadar zordur. Mevcut bilgi süreçlerini ele almak ve nihayetinde karşılığını almak çok fazla çaba, zaman ve yatırım gerektirir. Çünkü bir birim dijital para birimi bulmak için harcanan çabayı ve bunların belirli aralıklarla yer değiştirdiğini bilmek zordur.

Madencilik Nedir?

Madenciler temel olarak yeni işlemleri onaylar ve bunları küresel defter blok zincirine kaydeder. Oluşturulan son bloğun 10 dakikası içinde gerçekleşen işlemleri içeren her yeni bloğa “taranan” denir. Bu işlemler daha sonra blok zincirine eklenir. İşlemlerin bir bloğun parçası olduğu söylenir ve blok zincirine eklendiğinde onaylanır. Bitcoin alıcıları, Bitcoin’lerini ancak işlem onaylandıktan sonra harcayabilirler. Ancak, tüm bunların önemli bir hesaplama gücü gerektirdiğini belirtmek gerekir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.