Editörden SeçmelerKripto Rehber

Marjin İşlem Nedir, En Çok kullanılan Terimleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto marj ticareti, daha yüksek potansiyel karlar için işlemlerinize daha fazla risk eklemenin bir yoludur. Bu nedenle kayıplarınız da artabilir. Normal ticaretin aksine, marj ticareti, üçüncü şahıs kredileri aracılığıyla önemli pozisyonlar açmanıza izin verir. Kaldıraçlı işlemler, kaybetme ve kazanma potansiyelleri nedeniyle risklidir. En basit tabirle 3 katı kazanmak mümkün iken, 3 katı kaybetmek de mümkün hale gelir.

Öncelikle teminatlı işlem yapacak kişilerin karşılaşabileceği terimlere bir göz atalım.

Short Pozisyon: Dayanak paritenin değerinin düşeceğini düşünerek satın almayı belirtir.
Long Pozisyon: Dayanak paritenin değerinin artacağını düşünerek satın almayı belirtir.
Amount: Pozisyon Büyüklüğü (Ticaret yapmak istediğiniz miktar, yatırdığınız miktara bağlıdır)
Leverage:Kaldıraç (seçiminiz)
Stop loss price: Bir pozisyon açtığınızda kayıp olup olmadığına bakılmaksızın işlemin durdurulacağı fiyatı ifade eder.
Estimated open price: Pozisyonun açılacağı fiyatı belirtir.
Open fee: Açılış Komisyonu
Rollover fee per 4h: İşlemin daha uzun sürmesi durumunda her 4 saatte bir alınan komisyonu ifade eder.
Marjin: Teminattır. (Gerçekte yatırdığınız tutarı temsil eder.)

Marjin ticareti, adından da anlaşılacağı gibi, sisteme teminat vererek kripto para birimlerinde veya dilediğiniz tabanlarda işlem yapmanızı sağlayan bir işlem türüdür. Örneğin, kredili alım satımda teminat göstererek, sahip olduğunuz varlığın iki veya üç katına kadar alım satım yapabilirsiniz. Kâr marjları bir borsadan diğerine değişebilir.
Açıklamak için üç SLP’ye sahip olma örneğini kullanalım. SLP’nin artacağını tahmin edersiniz, böylece kaldıraç 3’ü seçerek 9 SLP veya 33 değerinde Long pozisyon açabilirsiniz.

Teminatlı işlemler, sıradan işlemlere kıyasla daha yüksek bir risk düzeyine sahiptir, ancak kripto para birimlerinin kullanılması tehlikeyi daha da artırır. Kripto para birimlerindeki marjin tüccarlarının, bu pazarlara özgü yüksek fiyat oynaklığı nedeniyle ekstra önlemler almaları gerekir. Marjin ticareti, risk dengeleme ve yönetim tekniklerinin yararlı olmasına rağmen, şüphesiz yeni başlayanlar için uygun değildir. Pozisyonlarınızı ve kârınızı artırabilse de, hızla para kaybetme şansınız da vardır.

Marjin Ticareti Nedir?

Grafikleri analiz edebilmek, eğilimleri belirleyebilmek ve giriş ve çıkış noktalarını seçebilmek, marj ticaretinin risklerini ortadan kaldırmaz, ancak risklere hazırlıklı olmaya ve daha etkin ticaret yapmaya yardımcı olabilir. Doğru risk yönetimi stratejilerini kullanırsanız, marj ticareti sizin için karlı olabilir. Bu nedenle, kripto para ticaretinde kaldıraç kullanmadan önce, kullanıcılar derinlemesine teknik analiz bilgisine sahip olmalı ve spot ticarette çok fazla deneyim kazanmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.