HaberlerBitcoin Haberleri

Mastercard’dan Müjde! Bitcoin 66.000 Doların Üzerinde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mastercard’dan müjde! bitcoin 66.000 doların üzerinde! Mastercard bombayı patlattı! Bitcoin (BTC) yeniden 66.000 dolara ulaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan MasterCard, banka kartımızın üzerinde bulunan ve iyi haber getiren logoya aşinadır. Visa daha önce BlockFi ile şifreli bir ödül kredi kartı başlatmak için bir ortaklık duyurdu. Kısa sürede 80.000 kullanıcıya ulaşan bu kart, sektördeki diğer devlerin de bu alanda aldığı önlemleri harekete geçirdi.

Mastercard’dan Müjde! Bitcoin 66.000 Doların Üzerinde!

Şirket Pazartesi günü yaptığı açıklamada, MasterCard’ın Asya-Pasifik bölgesindeki tüketicilerin ve işletmelerin şifreleme ile ilgili MasterCard kredi, banka ve ön ödemeli kartlar almasına izin vermek için dijital varlık hizmeti şirketleri Amber Group, Bitkub ve CoinJar ile ortaklık kurduğunu söyledi.

Kart sahipleri artık, Mastercard’ın kabul edildiği her yerde kripto paralarını anında tüketim için geleneksel yasal ihaleye çevirebilirler. Yeni Mastercard ödeme endeksine göre, Asya-Pasifik bölgesindeki katılımcıların %45’i kripto para birimi kullanmayı düşünüyor. Aynı ankette, katılımcıların %12’si daha önce kripto para kullandığını söyledi. Bu anket bile tek başına kripto para birimlerinin popülaritesini doğruluyor.

Mastercard, Ekim ayının sonunda, Bank of America’nın ürünlerine kripto para birimi eklemesine izin vermek için dijital varlık platformu Bakkt ile birlikte çalıştığını söyledi.

Mastercard ve Kripto Paralar

Mastecard Global Şifreli Kart Programına katılan şirketler, şifreli ödemeleri küresel ölçekte düzenlemeyi umuyor. Visa, Mastercard ve diğer devlerin bu konudaki korkusuz önlemleri, kripto para ekosisteminin büyüme faktörleri olarak yazılıyor.

Sadece Türkiye’de kredi kartı sayısı 40 milyonu aşıyor. Dünya çapında bu sayı milyarlarla ifade edilmektedir.

Sokakta herhangi bir işletmeye girdiğinizde Visa veya Mastercard kabul eden bir POS cihazı olabilir. Dünya çapında geniş bir hizmet yelpazesi sunan bu kuruluşların kripto para odaklı çalışmaları da bir hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Yıllar boyunca sahip oldukları pazar payını kaybetmek istemeyen şirketler, kripto para birimine geçmek zorunda hissediyorlar. Mastercard’ın Asya-Pasifik bölgesi için bu son girişimi dünyanın geri kalanına getirmesi şaşırtıcı değil.

Yazma sırasında, haberlerden etkilenen Bitcoin (BTC), 66.000 dolardan fazla bir alıcı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.