Kripto RehberEditörden Seçmeler

MELOS Coin Nedir? Melos Studio (MELOS) Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Müzik, hepimizi birbirine bağlayan evrensel dildir. Ancak son zamanlarda, müzik endüstrisindeki davaların daha yaygın hale gelmesiyle korsanlık konusu daha yaygın hale geldi. Neyse ki, hepsi kaybolmadı. Müzik blok zinciri platformu Melos Studio’nun ortaya çıkmasıyla bu sorunun çözülmesi muhtemel.

Melos Studio, müzikten ilham alan anları yakalamak için BNB Akıllı Zincir teknolojisini kullanır. Ortaklık için bir yol oluşturan ve müzisyenler ile diğer müzik yaratıcıları arasında etkileşimi sağlayan birleşik bir merkezi olmayan meta ve müzik Web 3.0 platformu kullanarak çalışır. Kullanıcı dostu arayüzü, hemen hemen herkesin bir dizi ücretsiz ve kullanımı kolay araçla kendi müziğini yaratmasına imkan verir. Ortaya çıkan içerik daha sonra NFT olarak yazdırılır ve NFT pazarında satış için yüklenir.

Melos, müzik NFT’lerinin satışını sağlamanın yanında, NFT staking ve NFT işlem madenciliği gibi ek özelliklerden de ilham alıyor. Bu platformun benzersiz bir özelliği, basılı NFT’lerin blok zincirinde kalıcı olarak depolanması ve her an ulaşılabilir halde olmasıdır. Melos Studio’nun amacı, hiçbir müziğin kaybolmamasını sağlamaktır; Hem şimdiki hem de gelecek nesillerin keyfi için parçaların orijinalliğini korumaya çalışmaktadır.

Melos Studio (MELOS) Nedir?

Melos Studio, 2020’de Tayvan’da kurulmuş yenilikçi bir merkezi olmayan müzik NFT pazarıdır. Sanatçıların, müzisyenlerin ve hatta yaratıcıların yeteneklerini hayranlara ve kullanıcı topluluklarına sergilemelerine imkan veren eşsiz bir platformdur.

Melos platformu içerik oluşturucular, sanatçılar ve müzisyenler (ve onların hayranları/destekçileri) için buluşma noktasıdır. Melos Studio’nun ekosistemi, içerik oluşturucuların çalışmaları satıldıktan sonra para kazanmalarına olanak tanır. Ekosistemi FLOW, ETH ve BNB blok zincirlerinde faaliyet gösterir.

Melos Studio, müzik endüstrisine kaliteli hizmetler sunmaya ve müzik NFT’lerinin kullanımını ve değerini teşvik etmeye çalışmıştır.

Bu yazı itibariyle Melos platformunda 800.000’den fazla kayıtlı kullanıcı bulunmaktadır. Mart ayında stüdyo, içerik keşfine odaklanan Web 3.0 mekaniğini kullanıma sunmayı planladığını açıkladı.

Melos Coin Nedir? Melos Studio (Melos) Nasıl Çalışır?

MELOS Coin Nedir?

MELOS, Melos Studio platformunun resmi (veya yerel) token’ıdır. Bir DAO ve yardımcı program token’ı olarak bu tokenın birkaç kullanım durumu bulunuyor. Örneğin, hayranlar en sevdikleri sanatçılara bahşiş vermek ve platformda ayrıcalıklar (ör. müzik NFT’leri) kazanmak için MELOS tokenlarını kullanabilirler. Token, yeni stüdyolar açmak için gereken fonları toplamak için de kullanılabilir. NFT’lerin yayınlanmasından elde edilen gelirler paylaşılır ve her bir ortak çalışana MELOS formatında dağıtılır.

Yakın gelecekte, devam eden Web 3.0 içerik oluşturma pazarı ekonomisi, MELOS tokenları tarafından destek görecektir.

Melos Studio (MELOS) Nasıl Çalışır?

NFT oluşturma süreci, tüm içerik oluşturucuların NFT satışından ödül almasına yardımcı olan birkaç adımla  sistematik olarak ilerleme kaydeder. Buna en güzel örneklerden bir tanesi:

Piyanist A bir melodi kaydını oluşturur ve bunu P0 adında bir müzikal NFT olarak yazdırır.

B Kişisi P0 ile tanışır, melodiyi sever, bir gitar melodisi ekler ve birleşik piyano-gitar NFT’sini bir P1 NFT olarak yazdırır.

Şarkıcı C, birleştirilmiş P1 NFT’yi duyar, ona vokallerini ekler ve bir P2 NFT olarak yeniden yazdırır.

Bu şekilde, tüm NFT ortak yaratıcıları kârı paylaşma hakkına sahiptir. Ayrıca hayranlar ve içerik oluşturucular arasında daha fazla etkileşimi oluşmasına katkıda bulunur.

Melos Studio’nun Temel Özellikleri

Melos Müzik Blokları

Bu, blok zincirine yüklenen ve bir müzik NFT’sine “forging” sürecinden geçen belirli bir müzik çalışmasına olanak tanır.

Sanal Bant

Bu benzersiz özellik, hayranların Melos Studio platformunda en sevdikleri müzisyenlerle müzik ve ritimler oluşturmasına imkan verir. Örneğin, diğer içerik oluşturucuları kendi Musicblock’larını kurmaya teşvik ederek  sanal bir grup oluşturulabilir ve bu tamamen yeni bir Musicblock ile karşı karşıya kalabilir.

İçerik oluşturucular daha sonra yeni kurulan Musicblock NFT’lerini ortak olarak satabilir ve satıştan elde edilen fonu ilgili tüm taraflarca paylaşımını gerçekleştirir.

Müzik Müzayedesi

Bu özellik, müzik NFT’leri için bir pazar yeri işlevi görür.

Jam

Jam terimi, Melos platformunda iki veya daha fazla müzik parçasının karıştırılmasıdır.

Solo Forge

Solo Forge, solo Musicblock’un yeni Musicblock gibi farklı melodiler üreteceği anlamına gelir.

Jam Forge

Bu terim, yeni bir Müzik Bloğu oluşturmak için iki farklı Müzik Bloğunun kombinasyonunu anlamına gelir.

Metis AI Music Workshop

Melos Studio platformu, kullanıcılara kendi müziklerini kolayca oluşturma ve bunu blok zincirinde bir NFT olarak oluşturma fırsatı veren çevrimiçi araçlar ve özellikler sağlar.

Bu özellik özellikle yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı sunar. Çünkü kullanıcıların bir şarkıyı yalnızca birkaç notla oluşturmasına destek sağlar.

Melos Launch

Kullanıcıların müziklerini Melos Studio’ya koymalarına ve sanatçıların Web 3.0’da hayranlarıyla bağlantı kurmasına imkan sağlayan bir platformdur.

DNA and DNA Tree

Melos Studio’da “DNA”, her Musicblock NFT’nin yaratıcısı hakkındaki tüm bilgileri saklar. Bir müzik parçası Jam sayesinde dövüldüğünde, bir Musicblock NFT kurulur.

Her kreatif setteki DNA bilgisi, nesilden nesile aktarıldığı için Musicblock’a sürekli olarak yüklenir. Bu bilgi koleksiyonu, “DNA tree” olarak bilinen şeyi üretir. Tüm Musicblock katkıda bulunanlar, çalışmalarından para kazanır ve kurucu kazançlarına göre izlenir ve ödüllendirilir.

Melos Studio Enters Phase 2 Expansion With Ieo On Top Crypto

MELOS Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MELOS Coin 0.141356 TL olarak işlem görmektedir. MELOS Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi dolar, toplam piyasa değeri dolar cinsindendir.

MELOS Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MELOS Coin 0.008735 dolardan işlem görmektedir.

Melos Studio (MELOS) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Benzersiz kullanım durumu nedeniyle MELOS, başlangıcından bu yana önde gelen yatırımcıları (Binance Labs, Multi-Chain Capital ve NGC Ventures gibi) ve ortakları kendine çekmiştir. En son işbirliği, müzik NFT’lerinin benimsenmesini artırmaya ve içerik oluşturucular ve hayranlar için müzik deneyimini iyileştirmeye odaklanan heyecan verici bir ortaklık olan önde gelen kripto para borsası MEXC Global ile yapıldı.

Mükemmel kazan-kazan yapısıyla MELOS’un değerini önemli ölçüde artırması an meselesiydi. Daha önce tartıştığımız özellikler – Melos Musicblock, sanal gruplar, DNA ağaçları ve daha fazlası – kuşkusuz kripto dünyasında müzik NFT’lerinin kullanımını yükseltecektir.

Belirtildiği gibi, Melos Studio’nun belki de en ilginç özelliği, algoritma tabanlı içerik öneri modelinin Web 3.0’daki son duyurusu oldu. Bu, hayranların yüksek kaliteli müzik içeriğine erişmesi için iyi bir platformdur. MELOS arzındaki bir artış, kesinlikle fiyatında buna karşılık gelen bir artışa yol açacaktır.

Melos Studio, kuruluşundan bu yana birçok zorlukla karşılaştı. Bununla birlikte, birçok zorluğuna rağmen, ilerlemeyi başardı ve bir sonraki müzik akışı çağını başlatmada büyük potansiyel gösterdi.

Melos Studio’nun geliştiricileri, platformun gerçek amacına dayanarak, müziği her zaman, her yerde kullanılabilir hale getirme hedefine dayanan sağlam bir eylem planı geliştirdi. Melos Studio, yol haritasında belirtilen amaç, hizmet ve hedeflere başarıyla ulaşabilirse, pazar değerinin önemli ölçüde artacağı kesindir. Daha sonra, bu daha fazla yatırımcı ve kullanıcı çekecek.

2022’de Melos Studio gibi müzik blok zincirleri kripto alanında bir sıçrama yapması bekleniyordu. Şu ana kadar Melos Studio için işler iyi görünüyor, ancak kesin olarak bilmek için biraz daha bakmamız gerekecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.