EkonomiHaberler

Merakla Beklenen Fed Enflasyon Verileri Açıklandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Merkez Bankası (Fed) beklenen enflasyon rakamlarını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon tahmin edildiği gibi %7’ye yükseldi.

Fed Enflasyon Verilerini Açıklandı!

ABD’de yıllık enflasyon Kasım’daki yüzde 6,8’den Aralık’ta yüzde 7’ye yükseldi.

Bloomberg Economics, yeni Covid versiyonunun neden olduğu arz sorunlarının ABD enflasyonu üzerinde artan baskı oluşturmasını bekliyordu. Veriler yayınlanmadan önce Fed Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun önemli bir sorun olduğunu ve Fed’in enflasyonu kontrol altında tutmak için her şeyi yapacağını vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bu Ekonomistler, Altın Yatırımcılarını Uyardı: Bu Hafta Çok Kritik!

Dow Jones ekonomistleri anketi, metriğin yıllık %7 ve yıllık %0,4 artacağını tahmin ediyorlardı. Yıllık büyüme Haziran 1982’den bu yana en hızlı oldu.

Gıda ve enerji fiyatları hariç tutulduğunda TÜFE yıllık bazda yüzde 5,5, bir önceki aya göre ise yüzde 0,6 arttı.

Bitcoin ve Mevcut Piyasa Durumu

Enflasyon oranlarının yayınlanmasının ardından önde gelen kripto para birimi Bitcoin 44.000 dolara yükseldi. BTC şu anda oldukça hareketli dakikalar yaşarken 43.950 dolardan işlem görüyor. Liderin yükselişinin bir sonucu olarak pazar yeşillendi. En değerli altcoin olan Ethereum 3.365 dolara, Binance Coin 477 dolara, Dogecoin 0.1581 dolara ve Shiba Inu 0.00002978 dolara yükseldi. Bitcoin piyasası şu anda 2,2 trilyon dolara kadar değerde.

Market 768X261 1

Verilerin yayınlanmasının ardından, uzman görüşleri dikkatli olmanın önemini vurgulamaktadır. Ocak, Bitcoin için kritik bir ay olarak kabul ediliyor. ABD Merkez Bankası’nın enflasyon ve faiz oranı politikasını açıklaması BTC’nin seyri üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak. Bu bağlamda, Ocak ayında BTC hareketleri oldukça oynak olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.