HaberlerAltcoin Haberleri

Merakla Beklenen Temmuz Ayı ABD Enflasyon Verileri Açıklandı!

Kripto para piyasaları, Temmuz ayı için ABD enflasyon verileri son dakika açıklanmalarını bekliyordu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merakla beklenen Temmuz ayı ABD enflasyon verileri açıklandı. Kripto para piyasaları, Temmuz ayı için ABD enflasyon verileri son dakika açıklanmalarını bekliyordu. Ve beklenen oldu Temmuz ayı ABD enflasyon verileri yayınlandı. ABD Çalışma Bakanlığı’na göre Temmuz ayında TÜFE %8,5 ve çekirdek TÜFE %5,9 olarak bildirildi.

Temmuz Ayı ABD Enflasyon Verileri Neler Gösteriyor?

TSİ 15:30’da ABD Çalışma Bakanlığı en son enflasyon verilerini yayınladı. ABD’de TÜFE Temmuz’da açıklanan rakamlara göre (daha önce %1,3 açıklanmıştı) %0,2 olan tahmine karşı %0 oldu. %8,7’lik projeksiyona rağmen, TÜFE yıllık bazda %8,5 (daha önce %9,1 olarak açıklanmıştı) olarak geldi.

Buna karşılık, gıda ve enerji maliyetlerindeki dalgalanmayı hesaba katmayan çekirdek tüketici fiyatları (çekirdek TÜFE), Temmuz’da beklenen %0,5’in (önceden açıklanan yüzde 0,7) aksine %0,3 olarak gerçekleşti. %6,1’lik tahminin aksine, çekirdek TÜFE yıllık bazda %5,9 (önceden açıklanan yüzde 5,9) olarak geldi.

ABD’de enflasyon Haziran ayında 41 yılın zirvesine ulaştı ve en son 1981’de görülen yıllık %9,1’i aştı.

Mevcut Bitcoin ve Ethereum Durumu

Merakla Beklenen Temmuz Ayı Abd Enflasyon Verileri Açıklandı!

ABD enflasyon verilerinin yayınlanmasından önce, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri düşmüştü. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, CoinMarketCap verilerine göre ABD enflasyon rakamları açıklanmadan bir gün önce 22.773 dolara düştü. Önemli enflasyon istatistiklerinin önünde, en büyük altcoin Ethereum da düştü ve gün içi en düşük 1,665 dolara ulaştı. Yazım sırasında BTC 23.056 dolardan satın alınıyor ve işlem görüyor ve ETH 1.708 dolardan işlem görüyor. BTC bu düşüşten sonra hafifçe toparlandı.

Verilerin açıklanmasının ardından yükseliş eğiliminde olan Bitcoin 23.500 doların üzerine çıkarken, Ethereum 1.750 doların üzerine çıktı.

Piyasa uzmanları, ABD’de yayınlanan aylık, yıllık ve çekirdek TÜFE istatistiklerinin beklentilerin altında olmasının Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için iyi bir haber olduğunu iddia ediyor çünkü bu, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son zamanlardaki agresif faizini gevşetebileceğini gösteriyor. Bu, yatırımcılardan kripto para birimi gibi riskli varlıklara olan talebin artabileceğini gösteriyor. Bir sonraki Fed toplantısı 20 ve 21 Eylül’de yapılacak. 21 Eylül’de 21.00 CET’de faiz kararının kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.