HaberlerEthereum Haberleri

Merge, DeFi Protokollerini ve Stablecoin’leri Etkileyebilir Mi?

DappRadar, kripto para piyasası bu gelişmeye odaklandığı için Ethereum Merge yükseltmesinin DeFi protokolleri ve stablecoinler üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merge, DeFi protokollerini ve stablecoin’leri etkileyebilir mi? DappRadar, kripto para piyasası bu gelişmeye odaklandığı için Ethereum Merge yükseltmesinin DeFi protokolleri ve stablecoinler üzerindeki potansiyel etkilerini değerlendirdi.

Yakın tarihli bir raporda DappRadar, Ethereum’un beklenen Birleştirme dalgalanmasının DeFi protokollerinin ve stablecoinlerin nasıl çalıştığı üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini belirtti.

Merge, Defi Protokollerini Ve Stablecoin’leri Etkileyebilir Mi?

Stablecoinler ve DeFi Protokolleri Merge’ten Etkilenebilir

Yaklaşan Merge yükseltmesiyle, Ethereum ağı Proof of Stake’e (PoS) geçiş yapacak. DappRadar’ın en son araştırması, bu geçiş sırasındaki olası gecikmelere odaklanıyor. Merakla beklenen gelişmenin işlem sürelerini uzatabileceğini iddia ediyor. DeFi kredi protokolü hizmet kesintileri bundan kaynaklanabilir. Öte yandan, potansiyel olarak DeFi kredi havuzlarının değerini azaltabilir ve stablecoinlerin değerini düşürebilir.

DappRadar’ın veri analistlerinden Pedro Herrera’ya göre, geçiş hatasız olsa bile DeFi likidite havuzları etkilenebilir.

Herrera, Merge’nin lansmanının başarısız olduğu senaryoya dikkat çekerek,  “Bu durumda DeFi protokollerinde stablecoin’ler etkileyecek gecikmeler yaşayacağız. Ancak arz dinamikleri açısından bu, stablecoin’lerin nasıl kullanılacağını da etkileyebilir” ifadesinde bulundu.

Merge’den sonra, yeni token verme hızının yavaşlaması bekleniyor. Blok zincirinin token yakma mekanizması, token basımı yavaşlasa bile ETH’nin Merge’den öncekiyle aynı hızda hareket etmesini sağlar. Sonuç olarak, tüm piyasa ETH arzı düşebilir.

Merge için resmi bir zaman çizelgesi, Ethereum Vakfı tarafından kullanıma sunuldu. Sonuç olarak, Bellatrix yükseltmesi, 6 Eylül’de geçişin başlangıcını işaret edecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.