Ethereum Haberleri

Merge yeterli olmadı, ETH madenci baskısının altında kaldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Piyasa değeri ile Bitcoin’den (BTC) sonraki en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 15 Eylül tarihinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Merge güncellemesinin ardından düşüş eğilimine girdi. Öte yandan Merge sonrasında Ethereum arzı da önemli ölçüde azaldı. Ultra Sound Money tarafından sunulan verilere göre ETH arzı 15 Eylül’den bu yana sadece 6 bin adet arttı ve yıllık enflasyon oranı da yüzde 0,20 gibi düşük bir seviyede kaldı. Eğer Merge güncellemesi olmasaydı ETH arz artışı aynı sürede 100 bin kadar artış gösterebilirdi ve enflasyon oranı da yüzde 3,20 olurdu. Ancak bu olumlu veriler, ETH’deki hayal kırıklığını gidermeye henüz yetmedi.

ETH FİYATI MERGE SONRASI DÜŞÜŞTE

Eth Fiyati Merge Sonrasi Dususte

Merge sonrasında Ethereum ağı, Proof of Work mekanizmasındaki madenci ödüllerini ortadan kaldırdı. Daha önce madenciler, ağdaki çalışmalarına karşılık ETH ödülleri alıyordu. Ancak güncelleme sonrasında madencilerin ağ üzerinde etkili olmaya devam etikleri görülüyor. Birçok madenci, Merge öncesinde stake edilen ETH’lerin Şangay güncellemesine ve madenci ödüllerindeki düşüşe kadar kilitli kalmasıyla birlikte, Merge sonrasındaki ETH satış baskısında bir düşüş olacağını düşünüyordu. Ancak satış baskısı azalmadı ve CoinMarketCap verilerine göre ETH fiyatı 15 Eylül’den bu yana %23 oranda düştü.

DÜŞÜŞÜN ANA KAYNAĞI MADENCİLER

IntoTheBlock tarafından ortaya koyulan veriler, ETH fiyatındaki düşüşlerin kısmen genel piyasa düşüşünden, çoğunluklu olarak ise madenci kaynaklı olduğunu gösteriyor. Veriler, Ethereum’daki madenci rezervlerinin Merge öncesinde sürekli azaldığını gösteriyor. Merge’den bu yana ETH ana ağındaki madenci rezervlerinin değeri %16 azaldı ve 124 milyon dolardan 92 milyon dolara düştü. Bu da madencilerin, Merge sonrasında 17 binden fazla ETH sattığını gösteriyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan bilgiler ve kaynaklar uzman ekonomist yorumlarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.