Bitcoin HaberleriHaberler

MicroStrategy CEO’sundan Türkiye Merkez Bankasına Bitcoin Tavsiyesi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Kripto para topluluğu tarafınca yakından tanınan Bitcoin savunucusu ve  MicroStrategy CEO’su Michael Saylor önemli açıklamalarda bulundu. Saylor, Türkiye Merkez Bankası’na Bitcoin Tavsiyesi verdi. Bitcoin (BTC) fanatiği olarak bilinen Saylor, BTC fiyatının dip yaptığı dönemlerde önemli riskler alarak portföyünde bulunan Bitcoin sayısını artırmıştı.

Saylor’dan TCMB’ye BTC Tavsiyesi

Kripto paralar dünyada ve ülkemizde sürekli varlığı tartışılan bir yatırım aracı olmuştur. Küresel ekonominin içinde bulunduğu kriz kripto paraların bir çözüm olup olamayacağı konusunu hep akıllara getiriyor. ABD’de bulunan yatırımcılar  enflasyonla mücadele edebilmek için Bitcoin ve Ethereum‘a yatırım yapıyorlar.

Türkiye’de ise ABD’ye oranla yaklaşık 4 kat fazla enflasyon bulunuyor. Türk lirası, dolar karşısında gün geçtikçe değer kaybediyor. Türkiye, İthalatının büyük kısmını hammadde oluşturuyor. Artan döviz, İthalatta sıkıntılar yaşamamıza ve ihracat rekabetimizi de olumsuz yönde etkiliyor.

Bitcoin savunucusu ve Microstrategy CEO’su Michael Saylor bu soruna bir çözüm bulduğunu düşünüyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na tavsiyelerde bulunan Saylor şu sözleri söyledi:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 5 Milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) alırsa  5 yıl içinde minimum 50 milyar doları olur”.

Saylor’un bu çağrısına olumlu bir yanıt gelir mi bilemeyiz lakin ilerleyen yıllarda kurumsalların yanında devletlerde kasalarında Bitcoin tutacağını söyleyebiliriz.

MicroStrategy Bitcoin (BTC) Varlıkları

İş zekası, mobil yazılım şirketi MicroStrategy, elinde en fazla Bitcoin (BTC) tutan şirketlerin başında geliyor. MicroStrategy, yükselen Bitcoin fiyatından pozitif anlamda en fazla fayda gören şirket durumunda. Şirketin hisse fiyatı, Bitcoin hareketlerine bağlı olarak ciddi dalgalanmalar yaşadı. Temmuz ayında Bitcoin’in düşüşüyle birlikte hisseleri 500 doların altına düşse de Bitcoin fiyatında yaşanan son artışla beraber  hisseleri bugün 750 dolara ulaştı.  Bu yıl yapılan Bitcoin alımlarıyla beraber toplamda 114.000 Bitcoin’i (Yaklaşık 7 milyar dolar) bulunan şirket sermayesini önemli oranda arttırdı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.