Haberler

Milyarder, Citadel Kripto Pazarlarına Bakarken Bitcoin Hakkında Yanıldığını Kabul Ediyor

Şirket kurucusu Ken Griffin, kripto karşıtı duruşunda geri adım attı ve firmasının bu yıl müşterilerine dijital varlıklar sunmasını istiyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Amerikan çok uluslu hedge fonu ve finansal hizmetler şirketi Citadel, bu yıl kripto para piyasalarına girmeye hazırlanıyor.

David Rubenstein ile Bloomberg Wealth hakkında konuşan Citadel kurucusu Ken Griffin, son jeopolitik çatışmalar ışığında piyasaların mevcut durumu hakkında “çok değişken bir bükülme noktasında” olduklarını belirtti.

Röportaj dijital varlıklara döndüğünde, daha önce genç nesli onlardan uzak tutan ve “kripto paralara gerek yok” diyen Griffin, firmanın bu yıl kripto varlık piyasalarına gireceğini açıkladı.

Bu, Griffin’in “Bitcoin şu anda yüzlerce yıl önce Hollanda’da gördüğümüz lale soğanı çılgınlığının birçok unsuruna sahip” dediği Kasım 2017’den bu yana tam bir geri dönüş. BTC’nin 10.000 dolar civarında işlem gördüğü sırada, “bu baloncuklar gözyaşlarıyla bitme eğilimindedir. Ve bu balonun nasıl biteceği konusunda endişeleniyorum.”

“Kurumların ve yatırımcıların portföy tahsis sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya çalıştığımız ölçüde, kriptoda piyasa yapıcı olmayı ciddi şekilde düşünmeliyiz.”

Citadel, sermaye ortaklarına pazar lideri yatırım getirileri sağlamak için bir dizi strateji kullanarak küresel pazarları analiz eder. Griffin, firmanın önümüzdeki aylarda kripto varlıklarını bu stratejilere dahil etmesini istiyor.

Ocak ayında Citadel Securities, iki önde gelen kripto risk sermayesi şirketi Sequoia Capital ve Paradigm’den 1.15 milyar dolarlık ilk dış yatırımını duyurdu. Şu anda yönetimi altında yaklaşık 38 milyar dolarlık varlığa sahip olan Citadel, yatırımların ardından 22 milyar dolar değerinde.

Kasım ayında Griffin, insanların yeni fikirlere odaklandığını ve “kripto para birimleri söz konusu olduğunda bu tutkunun bir kısmının yersiz olduğundan” endişe ettiğini belirterek kripto para birimleri konusunda oldukça şüpheci davrandı.

Milyarder yatırımcı, Ethereum’un özelliklerini dile getirmeye devam etti, ancak Ethereum’a dayalı varlıkların sonunda daha büyük bir çevresel etkiye sahip olan Bitcoin’in yerini alacağını belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.