Editörden SeçmelerKripto Rehber

Monero Coin Nedir? Monero Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Gizlilik, kripto para birimi endüstrisinde her zaman en önemli gündem maddesi haline gelmiştir. Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların etkisi insanların kafasında yer ederken, kullanıcılar da işlemlerinin şeffaflığını merak ediyor. Şeffaf olmak istemeyenler mahremiyet odaklı kripto paralara yöneliyor ve kullanıyor. Arama motorlarında en çok aranan kripto para sorulları Monero Coin nedir, nasıl madencilik yapılır, ne işe yarar gibi sorgu kelimeleri oldu. Coinnewstr olarak sizlere bu içerikte bilgiler vermeye çalışacağız.

Monero Coin Nedir?

Monero Coin nedir sorusuna cevap vermek gerekirse, özel ve sansürden etkilenmeyen işlemlere odaklanan lider kripto para birimidir. Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere mevcut kripto para birimlerinin çoğunluğu şeffaf blok zincirlerine sahiptir. İşlemler dünyadaki herkes tarafından doğrulanabilir ve/veya izlenebilir. Bu, bu işlemlerin gönderici ve alıcı adreslerinin potansiyel olarak gerçek gerçek kimlikleriyle bağlantılı olabileceği olarak görülür.

Tüm bu blok zincirlerinden farklı olarak Monero, kullanıcılarının anonimliğini sağlamak için çeşitli gizliliği artıran teknolojiler kullanır. Seçici şeffaf alternatiflerin (örneğin Zcash) aksine, Monero her kullanıcının varsayılan olarak anonim olduğu tek kripto para birimidir. Gönderici, alıcı ve her işlemin miktarı üç anahtar teknolojinin kullanımıyla gizlenir: Stealth Addresses, Ring Signatures ve RingCT.

Her işlem özel olduğu için Monero’daki hareketler kontrol edemez. Bu onu gerçek, değiştirilebilir bir para birimi yapar. Monero’yu kabul eden kişilerin kara listeye alınmış kripto para birimleri hakkında endişelenmesine gerek yok.

Monero Coin Nedir? Monero Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Monero’nun Amacı Nedir?

Monero, dijital gizliliğine ve güvenliğine değer veren kişiler arasında popüler olan açık kaynaklı ve merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. Monero son derece özeldir ve bu ona bir kullanım örneği verir ve ilginç bir şekilde, ağırlıklı olarak derin web işlemleri için kullanılır, izlenmesi imkansızdır. Monero’nun amacı, tamamen anonim işlemler için kullanmak ve izlenebilirliği sıfıra indirmektir. Deep Web üzerinde sadece illegal amaçlarla kullanıldığı söylenebilir ancak bu bir aşırı basitleştirmedir. Tamamen özel bir para biriminin “düzenli” işlemler için de birçok faydası vardır.

Monero’nun Transferi Ne Kadar Sürer?

Monero’nun transferinin ne kadar sürdüğü hakkında konuşmak, merkezi olmadığı için herhangi bir yasal yargı tarafından kısıtlanmaz ve sermaye kontrolünden güvenlik sağlar ve Monero, dünyanın her yerinden hızlı ve ucuz ödemelere izin veren elektronik nakittir. Ortalama olarak, Monero blokları her 2 dakikada bir çıkarılır. Bu, bir işlemi duyurduktan sonra işleminizin bir sonraki bloğun çıkarılmasını bekleyeceği ve ardından o yeni bloğa çıkarılmasının yaklaşık 2 dakika alacağı anlamına gelir. Bu nedenle, bir Monero işleminin tamamen doğrulanması ve mevcut fonların sonraki bir işleme harcanması ortalama olarak yaklaşık 20 dakika sürer. Bu süre Bitcoin’de 1,5 saati bulabiliyor. Bu açıdan bakıldığında Monero’nun nazaran daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Monero Xmr Coin Incelemesi

Monero Neden Takip Edilemez?

Monero’nun neden takip edilemediği sorusunun cevabı gayet nettir. Açık kaynaklı, gizlilik odaklı bir kripto para birimi olan Monero, blok zincirindeki benzersiz şifreleme sistemleri nedeniyle izlenemez. İşlemlerinin şeffaf olmasını istemeyen kullanıcılar Monero’ya yöneliyor. Örneğin birine para gönderdiğinizde sizden geldiğini söyleyemezler. Birisinin size para göndermesine izin vermek için birine Monero cüzdanınızın ‘adresini’ söylediğinizde, başka hiç kimse size kaç ödeme gönderildiğini veya herhangi birinin ödenip ödenmediğini bilemez. Biri size iki kez para gönderirse, kimse aynı kişiye iki kez ödeme yapıldığını bile söyleyemez. Monero ağını gözlemleyen kişiler, anonim olarak aktarılan fonların değerini göremezler. Birisi kontrol ettiğiniz belirli anonim fonları bilse bile, bu fonları ne zaman veya nerede harcadığınızı size söyleyemez. Bu fonları kime gönderdiğinizi söyleyemezler, çünkü dünyaya insanlar sizin fonlarınızı her zaman kendi işlemlerinde kullanıyormuş gibi görünecektir. (Bu, Ring Signature adı verilen bir şifreleme mekanizması aracılığıyla gerçekleştirilir).

Monero Yasal Mı?

Monero’nun yasal olduğu düşüncesi kripto para yatırımcılarının çokça sorduğu sorular arasındadır. Monero yasadışı bir kripto para birimi değildir. Diğerlerinden farklı olarak, kullanıcılara anonimlik sağlayan gizlilik odaklı bir kripto para birimidir. Bu, izlenebilir olmadığı anlamına gelmektedir. Bununla birlikte, bu özellik, Dark Net’te kumar ve uyuşturucu ticareti gibi belirli faaliyetlerde kullanılmasını çok popüler hale getiriyor.

Monero Kimin?

Monero, Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en büyük geliştirici topluluğuna sahiptir. Protokolün baş sorumlusu eskiden Güney Afrikalı geliştirici Riccardo Spagni idi. Şu anda, geliştirme ekibinin çoğu anonim kalmakta ısrar ediyor.

Images?Q=Tbn:and9Gcskrgp Dysiuf0Ubcojhag1Yvi3078Cluzyvg&Amp;Usqp=Cau

Monero’nun Arzı Ne Kadar?

Gerçek bir maksimum arzına sahip olmayan Monero’da toplam arz Mayıs 2022 itibariyle 18.4 milyon ile son rakamına varacak , XMR’nin şu an dolaşımdaki arzı ise 18.1 milyondur.

Monero Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bitcoin gibi, Monero da bir Proof of Work konsensüsü ile çıkarılır. Monero’nun felsefelerinden biri, herkesin madencilik yapma fırsatına sahip olabilmesi için adil madenciliği sürdürmektir. Bunu başarmak için Monero, Monero topluluğunun üyeleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen belirli bir algoritma kullanır: RandomX. Bu PoW algoritması ASIC’e dayanıklıdır, bu da Monero madenciliği yapmak için özel donanım oluşturmanın imkansız olduğu anlamına gelir. Madenciler, tüketici sınıfı donanım kullanmalı ve adil bir şekilde davranmalıdır.

XMR, cihaz CPU veya GPU kullanan herhangi bir madenci tarafından çıkarılabilir. Madenciler tek başlarına mı yoksa havuzda mı kazmayı tercih edeceklerine karar verebilirler. Her yöntemin avantajları ve dezavantajları vardır, ancak Monero Projesi, bireyleri Monero yazılımını (GUI ve CLI) kullanarak tek başına madencilik yapmaya teşvik eder, çünkü bu tür bağımsız madencilik, Monero ağının sağlamlığını artırmanın en etkili yoludur. P2Pool kullanarak madencilik de teşvik edilmektedir.

Monero Nereden ve Nasıl Alınır?

Monero’yu elde etmek günümüzde son derece kolaydır. Binance, Kraken, Huobi, Bitfinex, KuCoin, Gate.io, OKX gibi kripto platformlarında USDT, BTC, ETH, UST, BNB işlem çiftleri ile Monero Coin ticareti yapabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.