Bitcoin Haberleri

New York Times’tan büyük iddia! Bitcoin’i baskılayan Fed’in faiz kararları ne kadar devam edecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralar 2022 genelinde düşüş eğiliminde kaldı. Kasım 2021 sonrası başlayan düşüşler, Ocak 2022 itibariyle derinleşmeye başladı ve Mayıs ayında Terra LUNA kaynaklı çöküşle birlikte piyasalar yerel dip seviyelerine geriledi. Kripto paraların baskı altında kalmasının arkasında ise genel olarak ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2022’de enflasyonla mücadele kapsamında devreye aldığı para sıkılaştırma politikaları etkisini gösterdi. Fed’in faiz artırımları kripto paraları baskı altında tutmaya devam ederken, New York Times gazetesinden bugün güçlü bir iddia geldi. İddiaya göre Fed, parasal sıkılaştırma adımları atmaya devam edecek.

FED AGRESİF FAİZ ARTIRIMLARINA DEVAM MI EDECEK?

Fed Agresif Faiz Artirimlarina Devam Mi Edecek

New York Times’ta yer alan iddialara göre Fed, Kasım ve Aralık aylarında da para politikasındaki duruşundan taviz vermeyecek. Agresif faiz artışı uygulayan Fed’in, yılın son toplantısında da güçlü duruşunu devam ettireceği ve Aralık ayında da faiz artırım oranlarını düşürmeyeceği iddia edildi. Söz konusu haberde, “Kasım ayındaki toplantıda 75 baz puan faiz artırımına gidileceği yönünde Fed üyeleri arasında tam bir anlaşma sağlandı” ifadeleri yer aldı. Ayrıca haberde, Fed yetkililerini bu kararda ısrar etmeye iten verilerin, güçlü gelen işgücü piyasası rakamları ve hızlı düşüş göstermeyen enflasyon rakamlarının olduğu belirtildi.

FED YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, kurumun parasal sıkılaştırma politikalarında ısrarcı davranmaya devam edeceğinin altını çizmişti. Bu açıklamalarla birlikte Fed’in 2022’nin kalan bölümünde de agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi güçlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.