Altcoin HaberleriHaberler

Nijerya, Dijital Para Birimini Piyasaya Süren İlk Afrika Ülkesi Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nijerya, merkez bankası dijital Para birimini piyasaya sürecek İlk Afrika Ülkesi olmaya çok yakın. Bu ayın başında Nijerya Merkez Bankası (CBN), dijital para birimini piyasaya sürmeyi planlamış fakat daha sonra ertelendi. Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, ülkenin resmi dijital para birimi olan  eNaira’yı resmi olarak tanıtmaya hazırlanıyor.

Nijerya Merkez Bankası, eNaira Belgesini Yayınladı

Nijerya Merkez Bankası, eNaira lansmanına dair yeni bir belge yayınladı. Nijerya’nın CBDC çalışmalarının yer aldığı belgede Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin eNaira tasarımı ele alındı. CBN, bir ödeme aracı ve değer deposu olarak kullanılacak bir merkez bankası dijital para birimi üstünde çalışıyor.

Nijerya Merkez Bankası
Nijerya Merkez Bankası

Nijerya Merkez Bankası’ından, yapılan açıklamada lansman tarihine nazaran eNaira‘nın tasarımı ve değerleri üzerine yoğunlaştıklarını bildirdi. Banka, operasyonları doğru yapmanın uzun solukta başarıya önemli derecede katkı sağlayacağına inanıyor.

Edinilen bilgilere göre Nijerya Federal Yüksek Mahkemesi, 2 Ekim’ tarihinde CBDC’yi yasal olarak sunulmasını onayladı. CBN, eNaira için tasarım ilkelerini içeren belgeyi yayınladı. Bununla birlikte Nijerya, merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürecek olan ilk Afrika ülkesi olması bekleniyor.

eNaira Dijital Para Birimi Planları

Nijerya merkez bankası, tüm çalışmalarını eNaira‘nın  tasarımına odakladığı kaydedildi. Ayrıca potansiyel kullanıcıları para biriminin kabiliyetleri, riskleri ve diğer teknik bilgi eğitimleri için süre harcandı. Merkez bankası, bu önemli konuların Nijeryalılara çevrimdışı olarak erişim sağlayacak eNaira‘nın titiz bir planlamayla ele alındığını aktardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.