HaberlerAltcoin HaberleriEditörden SeçmelerKripto Rehber

OKB Token Nedir? Avantajları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

OKB token, OKEx’in yerel tokenlerinden biridir ve sahiplerine platformu kullanırken önemli avantajlar sağlar. Öncelikle, OKB sahipleri, kullanıcıların hangi katmana hak kazandığına bağlı olarak işlem ücretlerinde %40’a varan indirim elde etme hakkına sahiptir.

OKB ayrıca OKEx Earn ürünü aracılığıyla pasif gelir şeklinde ek gelir akışları açar. OKB, Jumpstart ürünü aracılığıyla tanıtılan token satışlarında yer almak isteyen yatırımcılar için de kullanılabilir. Son olarak, OKB sahipliği kullanıcıların ana ağ başlatılır başlatılmaz daha fazla sayıda token elde etmelerini sağlayan açık kaynaklı bir blok zinciri olan OKExChain ekosistemine katılmalarına olanak tanır.

Tabii ki, OKB ödeme aracı olarak da kullanılabilir. OKEx, hizmetlerine erişim karşılığında şu anda OKB’yi kabul eden bir dizi şirketi listeler. Bu noktada, sahipleri teknik hizmetler, finansal hizmetler ve kamu hizmetleri satın alabilirler.

Token, dolaşımdaki arzı azaltmak ve böylece tokenin değerini daha da artırmak için tasarlanmış bir deflasyon mekanizması ile birlikte gelir. OKEx, OKEx spot ticaret ücretlerinden elde edilen gelirin %30’unu kullanarak düzenli yakma gerçekleştirir.

Tokenlar, erişim olmayan bir yazma adresine gönderilerek her üç ayda bir yakılır. Tüm yanıklar şeffaf bir şekilde yürütülür ve meydana geldiklerinde duyurulur.

OKExChain ve OKT Token’ı Keşfetmek

Ticaret merkezli blok zincirlerinin yokluğu göz önüne alındığında, OKEx, açık kaynaklı OKExChain oluşturarak toplam blok zinciri adreslenebilir pazarından daha fazla yararlanmaya karar verdi.

Bu yerel zincir, ‘merkezi olmayan ticaretin geliştirilmesinde bir sonraki adım’ olarak tanımlanıyor ve bu nedenle, söz konusu varlıklar üzerinde tam mülkiyeti korurken, insanların herhangi bir değerli varlığı doğrudan zincir üzerinde kolayca takas etmelerini sağlıyor.

Blockchain şimdiye kadar oldukça ölçeklenebilir olduğunu kanıtladı ve aynı zamanda düşük işlem ücretleri sayesinde verimli oldu. Güvenlik, blockchain değişmezliği ve şeffaflığı ile sağlanır.

OKExChain ayrıca akıllı sözleşme entegrasyonlarını da destekler, böylece merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) dağıtımı için uygun başka bir ekosistem yaratır. Zincirler arası desteği ve değer alışverişi anlayışı sayesinde OKExChain önemli bir popülerlik kazanacak.

OKExChain, merkezi olmayan yönetişimi ve topluluk odaklı fikir birliğini kolaylaştıran yüksek performanslı bir ağ olarak pazarlanmaktadır. Tokenlar, merkezi bir şekilde onay aranmadan sorunsuz bir şekilde listelenebilir ve zincire entegre edilebilir.

Son olarak OKExChain, Ethereum Sanal Makinesi için uyumluluğu duyurdu. Bu, geliştiricilerin, bu blok zincirinde yeni nesil dApp’ler oluşturmak için halihazırda sahip oldukları araçlardan ve bilgi birikiminden yararlanabilecekleri anlamına geliyor.

OKExChain ekosistemi, çoklu kullanım durumlarını karşılayan kendi yerel tokeni olan OKT’yi kullanır. Bu nedenle, OKT token sahipleri, ekip ve topluluk tekliflerinde oy hakkı ve ayrıca stake etme ayrıcalıkları elde eder. Beklendiği gibi, bu blok zinciri ağında gerçekleştirilen tüm işlemlerle ilgili ücretleri ödemek için token gereklidir.

OKEx’in Diğer Hizmetlerine Genel Bakış

1.     Kripto Para Kazan

Kripto para kazanma özelliği, özellikle merkezi olmayan finans alanında son zamanlarda inanılmaz derecede popüler hale geldi. Kullanıcılar artık kripto para birimini elinde tutmak yerine, madeni paralarından önemli faiz oranları kazanma olanağına sahipler.

Verim çiftçiliği, stake etme veya borç verme faizi dahil olmak üzere, yalnızca kripto para birimine sahip olarak erişilebilen birden fazla gelir akışı vardır. OKEx, kazanç ürünü içinde bir dizi kazanç fırsatını bir araya getirir. Bunlar, Sushiswap veya Compound’da verim çiftçiliğini, aynı zamanda kilitli tasarrufları ve C2C kredilerini içerir. Kazanma girişimine katılarak yıllık yüzde 12,84’e varan getiriler sorunsuz bir şekilde elde edilebilir.

2.     OKEx Kredi

OKEx’in kredi ürünü, tüccarların platformun diğer kullanıcılarından hızlı bir şekilde kripto destekli krediler almalarını sağlar. Bunlar, OKEx’in eşleştirme motoru aracılığıyla kolaylaştırılan C2C kredileridir. Hızlı borçlanma ve geri ödeme sağlanır, ancak kabul edilebilir faiz oranları da sağlanır. OKEx, genellikle %3,65 – %15,33 efektif faiz oranıyla fiyatlandırılan 3 ila 180 gün arasında değişen bir süre için kredilere izin verir.

3.     Hızlı Başlangıç (Jumpstart)

Hızlı başlangıç, OKEx’in yenilikçi kripto ve blok zinciri tabanlı girişimlerin tokenlerini halka kolayca satmak için kullanabileceği token satış platformunu temsil ediyor.

Halka açık satış alıcıları, token pazarından satın alınanların aksine, genellikle çok daha düşük fiyatlarla token satın alabildiklerinden, halka açık satışlara katılmak daha büyük bir karlılık potansiyeli ile birlikte gelir.

OKEx kısa süre önce OKT’nin ilk basım ve dağıtım token etkinliğini tamamladı, ancak MXT, FLM, RIO, ZYRO ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok başka token sattı.

4.     Akademi

OKEx, hem acemi hem de gelişmiş kripto para birimi tüccarlarına ve yatırımcılarına hitap etmeyi amaçlamaktadır. Bilgi açığını kapatmaya yardımcı olmak için OKEx, kripto Para ile ilgili her şey hakkında değerli bilgiler sağlayan kendi akademisini kurdu.

Kullanıcılar yalnızca OKEx’in sağladığı hizmetlerin her birini nasıl kullanacaklarını değil, aynı zamanda teknik analizin nasıl yapılacağını, yükseliş ve düşüş duygularının nasıl anlaşılacağını ve sektör analizinin nasıl gerçekleştirileceğini de öğrenecekler. Ticaret fikirleri, kripto para birimi temelleri ve diğer teknik bilgiler de hazırdır.

5.     Maden Havuzu

Kripto para madenciliği kayda değer karlar getirebilir, ancak genellikle güçlü donanımlara pahalı yatırımların yanı sıra elektrik tüketimi maliyetleri gerektirir. Madencilik havuzları, yatırımcıların sunucu alanını ‘kiralamak’ için varlıklarını bir araya getirmelerine olanak tanır, bu daha sonra bir dizi desteklenen kripto para birimi madenciliği için kullanılır.

OKEx şu anda iş kanıtı (PoW) konsensüs mekanizması aracılığıyla madencilik yapıyor ve bunlar SHA256, Ethash, Scrypt, X11, Blake256, RandomX, Tensority, Anx Equihash olmak üzere çeşitli algoritmaları destekliyor. Kullanıcılar bu nedenle BTC, BCH, EWTH, LTC, DASH, DCR, XMR, BTM ve BTG madenciliğini bulut haline getirebilir.

Ürün kendisini güvenli, istikrarlı, açık, esnek, küresel ve güvenilir olarak pazarlamaktadır. Şu anda her havuz kullanılmasa da BTC, ETH, LTC ve XMR madenciliği yapan çok az kişi var. Geri kalanlar çok az aktivite görüyor veya hiç aktivite görmüyor.

Çapraz Zincir Ağ Geçidi

Bu noktada, birçok kripto para biriminin kendilerine özel blok zincirlerine sahip olduğu yaygın bir bilgidir. Bu, BTC blok zincirinde çalışan ETH’ye sahip olamayacağınız anlamına gelir.

Bununla birlikte, bazı varlıklar birlikte çalışabilir hale getirilir, böylece bir dizi farklı blok zincirinde yaşar. Zincirler arası bir ağ geçidi olmadan, Ethereum blok zincirinde çalışan USDT, örneğin Tron blok zincirine aktarılamaz.

Bununla birlikte, OKEx’in zincirler arası ağ geçidi ürünü, belirli bir blok zincirinde bir token desteklenmese bile, kullanıcıların varlıkları 1:1 oranında dönüştürmesini mümkün kılar.

Örneğin, BTC fiyatına 1:1 sabitlenmiş bir token olan BTCK biçiminde ETH blok zincirine aktarılabilir. OKEx çapraz zincir ağ geçidi şu anda Ethereum blok zincirini desteklemektedir, ancak hem OKExChain hem de Tron zinciri kısa vadede eklenecektir.

OKEx Cüzdanı

OKEx cüzdanı, kripto para birimi sahiplerinin dijital varlıklarını saklamasını, göndermesini, almasını ve yönetmesini kolaylaştırır. 36 kripto desteği, ticaret uygulamasıyla çoklu doğrudan entegrasyonlar ve bir kasa hizmeti ile OKEx cüzdanı tonlarca kullanıcıyı kendine çekti.

Böylece uygulama, hem varlık depolamaya hem de ticarete izin veren her şey dahil bir arayüz olarak hizmet eder. Gizli olmayan bir cüzdan olarak, kullanıcılar özel anahtarları üzerinde tam güvenlik ve mülkiyeti elinde tutar.

OKEx Bulut (Cloud)

Kendi kripto para borsasını kurmak isteyenler, platformun birinci sınıf teknolojisine erişmenin inanılmaz derecede kolay bir yolu olan OKEx Cloud’dan yararlanmak isteyebilirler.

OKEx Cloud ile kullanıcılar, OKEx’in pazar derinliğine, en yeni çekirdek teknolojisine, esnek token listeleme, platformlar arası geliştirme, spot ticaret, P2P ticareti ve 24/6 küresel müşteri desteğine erişebilir. OKEx Bulutuna erişmek için kullanıcıların bir başvuru formu doldurması ve özel bir proje yöneticisi ile bir denetim yapması gerekecek.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.