Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

Özbekistan’dan Güneş Enerjisi ile Bitcoin Madenciliği Planı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Özbekistan’dan güneş enerjisi ile bitcoin madenciliği planı. Özbekistan hükümeti, yerel işletmelerin güneş enerjisini kullanarak Bitcoin üretebileceğini açıkladı. Ayrıca hükümet, tüm kripto madenciliği şirketlerinin gelir vergisinden muaf tutulacağını açıkladı.

Özbekistan Bitcoin Madenciliğini Yasallaştırıyor

Uzbekistan'S President Regulates Crypto Mining And Trading - Techstory

Bu hafta yayınlanan bir başkanlık direktifine göre, Özbekistan, işletmelerin güneş enerjisi kullanarak bitcoin madenciliği yapmasına izin verecek. Tüm yerli ve uluslararası şirketlerin kripto işlemlerini gelir vergisinden muaf tutacak.

Taşkent hükümeti, işletmelerin kendi güneş panellerini kullanarak Bitcoin madenciliği yapmasını istiyor.

Maden işletmeleri ise standart fiyatın iki katına elektrik şebekesine bağlanabilecek. Kararnameye göre yoğun kullanım dönemlerinde ek ücret uygulanabilir.

belgeye göre madencilik lisans gerektirmiyor, ancak işletmenin yeni kurulan Özbek Perspektif Projeleri Ulusal Ajansı’na kayıtlı olması gerekiyor.

Dünyanın en büyük ikinci Bitcoin madencilik merkezi olarak ABD’yi geride bırakan Kazakistan, eski kömür santrallerinin hakim olduğu ülkenin elektrik altyapısına yük getiren yasadışı madencilik operasyonlarını kapatmaya başladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.