Haberler

Paraguay Başkanı Benitez kripto yasa tasarısını veto etti, senatörler de başkanın vetosunu reddetti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralar ve kripto para madencilik işlemleri adına ülkelerin düzenleme çalışmaları yakından takip ediliyor. Bu kapsamda dünya genelinde birçok ülkede kripto paralar ve madencilik işlemlerine yönelik farklı uygulamalarla düzenleme adımları atılmış durumda. Son olarak bu alanda öne çıkan ülke ise Paraguay oldu. Paraguay Başkanı Mario Abdo Benitez, önüne gelen kripto para düzenleme yasa tasarısını veto ederek meclise geri göndermişti. Ancak Paraguaylı senatörler, Başkan Benitez’in Bitcoin (BTC) madenciliği düzenleme tasarısı için verdiği veto kararını reddetti. Senatörler, Paraguay’da Bitcoin madenciliğini düzenlemek istiyor.

BAŞKANIN VETO KARARINA SENATÖRLERDEN KARŞI VETO!

Mario Abdo Benitez

Hatırlanacağı üzere Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, kripto para madenciliği ve kripto varlıklarla ilgili ticari işlemleri regüle etmesi öngörülen yasa tasarısını veto etmişti. Ancak Bitcoin madencilik işlemlerinin düzenlenmesi konusunda istekli ve hevesli olan Paraguaylı senatörler de Başkan Benitez’in veto kararını veto etti. Başkan Benitez söz konusu yasa tasarısını, madencilik faaliyetlerinde yüksek miktarda enerji kullanıldığını ancak nispeten küçük istihdam faydaları sağladığını belirterek veto kararı vermişti.

SENATÖRLER KRİPTODA RESMİYET İSTİYOR

Başkan Benitez’in veto kararının ardından bu hafta yapılan oylama, Paraguaylı senatörlerin şu anda ülkede yasal ancak yine de gri bir alanda olan kripto para endüstrisini düzenlemek istediğini gösteriyor. Paraguay Kongresi’nden yapılan açıklamaya göre Senatör Enrique Salyn Buzarquis, vergi alabilmeleri adına kripto para endüstrisini resmi hale getirmenin daha iyi olduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.