Editörden SeçmelerKripto Rehber

Paralel Kanal Formasyonu Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Paralel Kanal Formasyonu Nedir?

Paralel kanal oluşumunda fiyat genellikle destek ve direnç arasında kalır. Bu nedenle fiyat, destek ve direnç alanları arasında yatay hareket eder. Paralel kanalda en önemli nokta orta aralığın düzgün çalışıp çalışmadığıdır. Ayrıca paralel kanal şemasında alt ve üst kanallar arasında en az iki kontak noktası bulunmalıdır.

Paralel Kanal Formasyonu Çeşitleri Nelerdir?

Birden fazla paralel kanal türü vardır ve bu yazıda bayrak oluşumu ve dikdörtgen oluşum olarak bilinen iki paralel kanal yapısına bakacağız.

Paralel Kanal Formasyonu Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bayrak Formasyonu: Burada bir yükseliş veya düşüş trendinin sonunda oluşan düzeltme hareketinin direnç ve destek bölgeleri çizimi gerçekleşir. Burada önemli olan nokta bu iki bölgenin birbirleriyle paralel olarak yer almasıdır. Yükselen trend sonucunda oluşan bayrak formasyonunda direnç kırılımı ile işlem aktif hale gelir. Ancak alçalan trend sonucunda meydana gelen bayrak formasyonunda destek kırılımı ile formasyon aktif hale gelmektedir.

Dikdörtgen Formasyonu: Burada ise bir yükseliş veya düşüş trendinin sonunda oluşan düzeltme hareketinin direnç ve destek bölgelerinin çizimi gerçekleşir. Burada önemli olan bu iki bölgenin birbirleriyle paralel ve tamamen yatay olması gerektiğidir. Bu oluşumda ise kırılım yönüne göre iki yönlü olarak da işleme dahil olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.