Borsa HaberleriHaberler

Paribu Mu, BTCturk Mü? Sizce Hangi Borsa Daha İyi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye’nin en başarılı kripto para borsalarından BtcTürk ile Paribu bir rekabet halindeler. Kripto para yatırımcıları da bu iki borsa arasında kararsız kalıyor. Bu başarılı iki borsanın öne çıkan özelliklerini sizler için inceledik.

Türkiye, Bitcoin ve kripto paralarla 2013 yılında tanıştı. Bu tanışma evresinde başrolü BTCturk kaptı. Türkiye’nin ilk kripto para borsası olan BTCturk, yıllar içinde de gelişim göstererek tüm Türkiye’de popüler olmayı başardı.

BTCturk’ün rakiplerinden Paribu ise 2017 yılında Türkiye piyasasına adım attı. Yaklaşık 4 yılda 12 milyondan fazla ödeme yaptığını belirten Paribu, kendisini Pazar lideri olarak lanse ediyor. Coinmarketcap verilerine göre bu doğru olmasa da Türkiye piyasasında BTCturk’ün hemen arından ikinci sıradalar.

Paribu Avantajları Nelerdir?

2017 yılında piyasaya giriş yaparak dikkat çeken Paribu da BTCturk kadar güvenilir olan şirketlerden biri. Paribu’nun avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Taraftar Tokenleri: Socios.com ile anlaşma sağlayan Paribu, taraftar tokenleri Türkiye’deki kripto para yatırımcılarının huzuruna çıkarıyor. Juventus, Trabzonspor, Galatasaray, Paris Saint Germain tokenlerine Paribu’dan erişim sağlayabilirsiniz.
  2. Hızlı İşlemler: Paribu’nun birçok kripto para borsasından daha hızlı olduğu biliniyor. Bu da kısa süreli bir işlem yapmak isteyen yatırımcıları Paribu’ya yönlendiriyor.

BTCturk Avantajları Nelerdir?

Türkiye’nin en eskisi olan BTCturk, 2013 yılından bu yana piyasada. Özel yatırım fırsatlarıyla kripto para yatırımcılarını memnun eden BTCturk’ün artılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Sponsorluk Anlaşmaları: BTCturk’ün güvenilirliği ile ilgili soru işaretlerine sahip kişiler, şirketin sponsorluk anlaşmalarını kontrol edebilir. 2019/20 sezonunda Yeni Malatyaspor’un isim sponsoru olan şirket, 2020/21 sezonuyla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu ile bir sponsorluk anlaşması imzaladı.
  2. Bitcoin Al/Sat 0 Komisyon: Geçtiğimiz yılın Mart ayıyla birlikte BTCturk, Bitcoin al/sat işlemlerinde 0 komisyonla yatırımcıların karşısına çıktı. Bu da birçok kişinin Türkiye’de BTCturk’ü tercih etmesini sağladı.
  3. Kullanım Kolaylığı: Kripto para dünyası birçok kişinin halen yabancı olduğu bir dünya. Dolayısıyla karmaşık bir tasarım, yeni yatırımcıları siteden uzaklaştırabiliyor. BTCturk de sade bir tasarımla yatırımcıların karşısına çıkarak bu noktada fark yaratıyor

Paribu mu? BtcTürk mü? Seçimi Sizin

BTCturk’ün de Paribu’nun da kendine göre artıları bulunuyor. Birinden birini keskin bir şekilde tercih etmek yerine iki şirkete de üye olunması gerektiğini ve bu iki başarılı şirketin de avantajlarından yararlanılabileceğini düşünüyoruz. Sizler de kendi tercihlerinizi bu sayfanın altında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.