Editörden SeçmelerKripto Rehber

Phishing Nedir? Nasıl Güvende Kalınır

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Oltalama 1

Phishing , İnternet tarihindeki en eski ve en etkili saldırı türlerinden biridir. Kimlik avı saldırısı olarak bilinen bu saldırı türünde, genellikle kurbanın e-posta hesabıdır; hediyeler, indirimler veya benzer şekilde yanlış bilgiler göndererek parolaları, kimlik bilgilerini veya benzer hassas verileri çalmak için tasarlanmıştır. Yönlendirilen e-postalardaki kötü niyetli bağlantılara tıklandığında, kurbanlar kaçınılmaz olarak avlanırlar. Bu bilgilere ek olarak bizim için çok değerli olan kripto cüzdanlarımıza sızabilirler. Kendimize sağladığımız bu bilgiler nedeniyle, izlenemez bir dolandırıcılığın kurbanı oluyoruz.

Güvenilirlik

Phishing Oltalama Yemleme Sald%C4%B1R%C4%B1S%C4%B1 Nedir Isnet Blog

Kullandığınız sinyal şifreli olsa bile tüm şifreleme yöntemlerinin ancak kırılana kadar güvenli olduğu unutulmamalıdır. Bu tür saldırıları önlemenin en etkili yolu uyanık kalmak ve bunun farkında olmaktır. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte alışveriş, bankacılık işlemleri, finansal işlemler, iç iletişim ve benzeri pek çok kritik verimiz internet ortamında yaygın olarak bulunur hale gelmiştir. Doğal olarak bu durum siber saldırganların bakış açısını değiştirmiş ve hedefli saldırıların artmasına neden olmuştur. Bu nedenle daha dikkatli ticaret yapmamız ve bilgi güvenliği ile ilgili gizli güvenlik bilgilerimizi paylaşmamamız gerekiyor.

Nasıl Güvende Kalınır

Phishing Oltalama Saldirisi Nedir Nasil Yapilir

Kripto para sağlayıcınız olduğunu iddia eden birinden bir e-posta veya mesaj alırsanız, kendi güvenliğiniz için asla talimatları takip etmeyin veya gömülü bağlantılara tıklamayın.

HTTPS’yi kontrol edin. HTTPS ile başlamayan URL’lere güvenmeyin. Bu kısaltmadaki “S” güvenlik anlamına gelir. Eğer mevcut değilse, herkes kişisel bilgilerinize erişebilir.

Asla onların istediklerini yapmayın. Başlangıçlar genellikle sizi acele kararlar vermekten korkutmaya çalışır.

Alan adını kontrol edin. Siber suçlular, geçerli alan adlarına benzeyen ancak genellikle “.biz”, “.to” veya “.help” ile biten alan adları satın alır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.