EkonomiHaberler

Piyasa Uzmanından Altın Tahminleri: Altın Bu Seviyelere Koşacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, güncel altın tahminlerini yayınladı. Uzmanın adı, gram başına 1.450 lira altın fiyatını belirtti.

İslam Memiş’ten Altın Fiyatı Tahminleri

Coin News TR oalrak daha önce bildirdiğimiz gibi dolar Aralık ayının kapanış haftalarında 18 lirayı, altın ise 1.000 lirayı aşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kur korumalı TL mevduat programını uygulamaya koyduğunda fiyatlar marjinal bir şekilde yükseldi. Gram altın haftayı 800 lira civarında kapatırken, İslam Memiş gram altında 1.450 lira tahmininde bulundu.

Ons Altın
Ons Altın

İslam Memiş, bugünlerde alım seviyelerinin olmayacağına inanıyor, daha önce 800 liranın üzerinde alım önermediğini, 720-750 lira civarında alım için uygun olduğunu ifade ediyor. Uzun vadede ise gram altın fiyatlarında yıl boyunca artış olacağına ve fiyatın 1.450 liraya ulaşacağına inanıyor. Dolar kurunun da gram altın fiyatını desteklediği için düşüşlerin sınırlı olduğunu hatırlatıyor.

Ons altına inandıklarını da belirten uzmana göre, bu grup değerli metalde oldukça sıkışık. Değerli metal şu ​​anda 1.790-1.835 dolar aralığında işlem görüyor. Altın fiyatının sonunda ons başına 1.835 doların üzerine çıkacağına inanıyor.

Ayrıca 2021’de bir ons altının enflasyonu fiyatlamadığına, bu nedenle ABD Merkez Bankası’nın gerisinde kalacak dolar kurundaki yükselişlerin yaz aylarında görüleceğine dikkat çekiyor. Mevcut senaryonun gram altın fiyatlarında 1.450 lirayı gösterdiğini ve seviyeyi yıl sonuna kadar direnç seviyesi olarak izleyeceğini iddia ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.