Haberler

Piyasadaki düşüşler Meta’yı sert vurdu! Mark Zuckerberg çalışan sayısının azaltılacağını açıkladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası ve hisse senedi piyasaları 2022 yılı itibariyle yüksek bir korelasyon yaşadı. Kripto paralarda görülen sert kayıplara benzer şekilde hisse senedi piyasalarında da düşüşler kaydedilirken, özellikle teknoloji hisseleri ile Bitcoin (BTC) ve kripto paralar arasındaki korelasyon, yaşanan düşüşler sonrasında birçok teknoloji odaklı şirketi ve kripto para şirketini mali anlamda zor durumda bıraktı. Yaşanan ekonomik darboğazın etkisiyle birçok şirket iflas noktasına gelirken, birçoğu da çalışan sayısını azaltmak durumunda kaldı. Bu şirketlerden biri de şimdi Meta oldu.

“MUHAFAZAKAR BİÇİMDE PLANLAMA YAPMAK İSTİYORUZ”

Muhafazakar Bicimde Planlama Yapmak Istiyoruz

Geçtiğimiz dönemlerde “Facebook” olan ismini “Meta” olarak değiştiren şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin maliyetlerini düşürmek adına işe alımların durdurulduğunu bildirdi. Şirket çalışanları ile haftalık soru-cevap etkinliğinde konuşan Zuckerberg, Meta’nın öncelikleri değiştikçe şirket genelinde bütçelerin azaltılacağını ve açık pozisyonların doldurulmayacağını ifade etti. Bloomberg’de yer alan habere göre Mark Zuckerberg, toplantının ardından, “Ekonominin şimdiye kadar daha net bir şekilde istikrara kavuşacağını umut etmiştim ama görüldüğü kadarıyla henüz öyle görünmüyor. Bu nedenle biraz muhafazakar biçimde planlama yapmak istiyoruz” sözlerini dile getirdi.

MALİYETLERİ YÜZDE 10 AZALTMAYI HEDEFLİYOR

Hatırlanacağı üzere Meta, geçtiğimiz Temmuz ayında, TikTok gibi rakip şirketler nedeniyle gelirlerin azalmasını gerekçe olarak sunmuş ve çalışan sayısını istikrarlı şekilde azaltacaklarını belirtmişti. Wall Street Jorunal haberine göre Meta, maliyetlerini 21 Eylül itibariyle yüzde 10 oranda azaltmayı hedefliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.