HaberlerAltcoin HaberleriKripto Para Birimleri

Polygon’daki DApp Sayısından Yüzde 400’lük Artış!

Katman 2 ölçeklendirme platformu olan Polygon (MATIC), ekosisteminin elde ettiği "büyük faktör" sayesinde gündemdeki yerini geri aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Polygon’daki DApp sayısından yüzde 400’lük artış. Katman 2 ölçeklendirme platformu olan Polygon (MATIC), ekosisteminin elde ettiği “büyük faktör” sayesinde gündemdeki yerini geri aldı. Tüketici finansmanı ve Web3’ün yaygın kabulü, projenin potansiyelini ve büyüme potansiyelini gösteren bu unsurla yakından bağlantılı.

Polygon Ağının Gelişimi

Yılın başından bu yana, PoS blok zinciri Polygon, uygulamaya özel zincirler oluşturmanın hızlı bir yolu olan Polygon Supernets’i, ölçeklenebilir bir veri kullanılabilirlik katmanı olan Polygon Avail’i ve hedefi olan bir dizi sıfır bilgi (ZK) kripto para birimi projesini duyurdu. Projenin geliştiricileri, geçen ay zkEVM tamamen EVM muadili ve Ethereum ölçeklendirme çözümünü açıkladı.

Öte yandan bu sürenin en önemli ortaklıkların biri de Polygon Network ile imzalandı. Coca-Cola, Polygon ağında türünün tek örneği ve paylaşılan koleksiyon ürünlerini (NFT’ler) dağıtmaya başladı. Techstars ve bir Web3 oyun geliştirme firması olan Epic League ile birlikte çalışan ağ tarafından Web3’e özgü bir hızlandırıcı programı da kuruldu.

Polygon Dapp

Yüzde 400’lük Artış

Son Simya verilerine göre, Polygon, ağında başlatılan 37.000 dApp’in (merkezi olmayan uygulamalar) son dönüm noktasına ulaştığını açıkladı. Bu, yılın başından itibaren, Mart ayında kaydedilen dApp sayısının yüzde 200’ün üzerinde veya iki katına ve dört katına (yüzde 400) çıktığını gösteriyor.

Daha önce, Polygon ağının altı kat büyüdüğünü ve toplam dApp sayısını 19.000’e çıkardığını duyurmuştuk. Ardından, bir PoS blok zinciri olan Polygon, ayda 8.000’den fazla aktif geliştiriciye ulaşarak önemli bir sansasyon yarattı. Temmuz ayının sonunda, PoS Blockchain Poligonunda geliştirici etkinliği gösteren aylık 11.800’den fazla aktif ekip vardı. Bu ekiplerin yüzde 26’sı, yalnızca Polygon ile entegre olan yüzde 74’e kıyasla hem Polygon hem de Ethereum üzerinde çalışıyor.

Öte yandan, Polygon ağının yerel varlığı olan MATIC, bir önceki gün %5’in üzerinde bir artışla şu anda 0,936 dolardan işlem görüyor. Son yedi gün ve otuz gün içinde MATIC’in fiyatı sırasıyla yüzde 5,24 ve yüzde 64,23 arttı. 7.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile Altcoin, ilk 25 kripto para arasında 14. sırada yer alıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.