Altcoin Haberleri

Popüler altcoin projesi Avalanche, üçüncü çeyrekte devasa gelir kaybı kaydetti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Birçok kripto para projesi 2022 yılında büyük darbelerle karşılaştı. Bitcoin’in (BTC) 69 bin dolarlık tüm zamanların rekor seviyesinden 17 bin dolar bandına kadar gerilediği 2022 yılında, altcoinler genelinde de benzer kayıplar kaydedildi. Piyasada birçok varlık sert darbelere maruz kalırken, veri analiz şirketi Messari, popüler altcoin projesi Avalanche’a (AVAX) odaklandı. Elde edilen verilere göre Avalanche ağı, 2022 yılının 3. çeyreğinde yalnızca yüzde 3,3 oranda büyüme kaydetti ve bunun yanında gelir kaybı ise yüzde 94,1 olarak kaydedildi.

AVALANCHE AĞI DEV GELİR KAYBINA UĞRADI

Avalanche Agi Dev Gelir Kaybina Ugradi

Messari tarafından yayımlanan son raporda, Türkiye’de de çok ciddi bir yatırımcı kitlesi bulunan Avalanche’a (AVAX) odaklandı. Raporda, Avalanche ağının üçüncü çeyrekte Core, Boba Network ve THORChain gibi platformlar ile entegrasyon adımlarından sonra kullanım oranı küçük ölçekte de olsa arttığı belirtildi ancak günlük işlem hacminde yüzde 65,5 oranda ve işlem ücretlerinde de yüzde 46,2 oranda azalma kaydedildi.

Öte yandan projenin popüler merkezi olmayan finans (DeFi) teşvik programı Avalanche Rush’taki düşüşler de dikkat çekti. Protokol üzerindeki kilitli varlık değeri (TVL) hem dolar hem de AVAX bazında ikinci çeyreğe göre yüzde 27 oranda azaldı.

AĞIN NFT RAPORU DA İÇ AÇICI DEĞİL

Messari tarafından sunulan rapora göre ayrıca Avalanche’ın NFT (Non Fungible Token) raporu da iç açıcı değil. Ağın NFT satış hacmi yüzde 88 oranda, tekil alıcı sayısı ise yüzde 34 oranda düşüş yaşadı. Öte yandan ağın tekil satıcı sayısında ise yüzde 25 oranda bir artış kaydedildi. AVAX fiyatı Kasım 2021’de 144 dolar ile ATH belirlemişti ve yazım sırasında AVAX, 16 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.