Haberler

Portekiz Kripto Borsaları Gücünü Kaybediyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Portekiz kripto borsaları gücünü kaybediyor. Birkaç Portekiz bankası, “risk yönetimi” ile ilgili nedenlerle bazı kripto para borsalarındaki müşteri hesaplarını sonlandırmaya başladı.

Portekiz, endüstriden elde edilen kazançlar üzerindeki sermaye kazancı vergilerinin olmaması nedeniyle son yıllarda bir kripto cenneti olarak ün kazandı. Bununla birlikte, son birkaç aydır, hükümet ve finans endüstrisi, diğer AB ülkelerine göre kripto para birimini düzenlemeye istekli görünüyor.

Portekiz Kripto Borsaları Eski Gücünü Yitiriyor

Risk yönetimi zorlukları nedeniyle, büyük Portekiz bankaları Portekiz Bankası’na kayıtlı kripto para birimi işletmelerinin banka hesaplarını dondurdu.

Bloomberg’deki haberlere göre, Banco Comercial Portugues (BCP), Banco Santander, Caixa Geral de Depósitos, BiG ve Abanca dahil olmak üzere birçok önde gelen Portekiz bankasının kripto para borsalarının banka hesaplarını dondurduğu bildirildi. Criptoloja, Mind The Coin, Luso Digital Assets ve isimlendirilmemeyi tercih eden başka bir kripto para birimi işi, kapatılan borsalar arasında.

Portekiz Merkez Bankası Başkanı Mário Centeno, durumu izlediğini ve finans kuruluşlarının uygun gördükleri her türlü eylemi yapmakta özgür olduklarını belirtti:

Banka hesabı hizmetleri açma veya sunmaya devam etme kararı, bu gibi durumlarda her bir bankacılık kurumunun uyguladığı risk yönetimi politikalarına bağlıdır.

Portekiz Merkez Bankası’nın borsa düzenlemeleri, internet platformlarının kara para aklama ve terörizmin finansmanı için kullanılmasını yasaklayan maddeler içeriyor. Bununla birlikte, şu anda kripto para birimi endüstrisini yöneten yeni bir yasa bulunmuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.