Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberler

Potansiyeli Yüksek Çevre Dostu Kripto Paralar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son yıllarda artan kripto para ilgisi her alanda olduğu gibi bu alanda da çevreye verdiği zararlar tartışılmaya başlandı. Özellikle Tesla CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz aylarda Bitcoin için yaptığı eleştiriler lider kripto paralara kısa süreli de olsa bir darbe indirdi. Musk’ın, sürdürülebilirlik ve çevre dostu söylemleri  bu konuyu merkezine alan kripto paraların  öne çıkmasını sağladı. Gelin yüksek potansiyelli 5 çevre dostu altcoin projesini birlikte inceleyelim.

Cardano (ADA)

Cardano, önemli seviyede daha azca güç tüketiyor. Yapılan araştırmalara göre lider kripto para biriminden 37.500 kata kadar daha verimli olan Cardano’da tüm ağın yalnızca 6 GWh güç kullanıldığı ve eko-bilgili yatırımcılar için çekici bir seçenek olarak öne çıkıyor. Cardano (ADA), son günlerdeki hareketli gündemiyle, tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı.

Algorand (ALGO)

Algorand (ALGO), PoS konsensüsüne sahip bir kripto paradır. Bu, karmaşık bir matematik problemini çözmek ve işlemi doğrulamak için büyük oranda hesaplama gücüne gereksinim duyulmadan güvence olarak stake edilmesi anlamına gelir. Bunun yanı sıra Algordan, ClimateTrade ile birlikte emek harcayarak çevrecilik adına büyük bir adım attı.

Nano

Nano geliştiricileri, kripto paranın üretiminde herhangi bir madencilik yada basım içermediğini belirtiyor. Bu da Nano’yu mümkün olduğunca enerji verimli haline getiriyor. Nano ile ilgili tüm işlemler, tamamlanması için hiçbir donanım gerekmeden standart masaüstü bilgisayalar tarafınca gerçekleştirilebiliyor. Bu yönüyle Nano, Bitcoin’e göre daha çevreci bir modele sahip olduğunu söyleyebiliriz.

CHIA

CHIA, bu yıılın başlarında piyasaya sürüldü. Proje, BitTorrent’in arkasındaki beyin Bram Cohem tarafınca oluşturuldu. Hala emekleme aşamasında olmasına karşın CHIA, operasyonlarını sürdürmek adına tamamen yeni bir yöntem benimsiyor. PoS yada PoW yerine Cohen’in rakiplerinin hepsinden daha güvenli ve merkezsiz olduğuu iddia etmiş olduğu zaman kanıtı (PoST) konsensüsü benimseniyor. Hala oldukça yeni bir kripto para birimi olmasına karşın sinyaller şu ana kadar cesaret verici.

Elrond

Elrond, bu listede verimliliğin anahtar kelime olduğu en tesirinde bırakan projelerden biri olarak öne çıkıyor. Elrond kurucularına göre projenin arkasındaki teknoloji Bitcoine kıyasla 6.24 milyon kat daha verimli. Bu tesirinde bırakan istatistikler ile birlikte saniyede 15.000 işlem gerçekleştirme kapasitesine haiz. Bu tür bir verimlilik ve işlem gücü, Elrond’u iklim değişikliği için oluşturulmuş bir para birimi olarak lanse ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.