Altcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

QNB, Bu Altcoinle Kripto Alanında Bankacılık Çözümü Hedefliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

QNB’nin kripto ile bankacılık çözümü! Daha önce Ripple (XRP) ile işbirliği yapan QNB Group, yeni bir uluslararası ödeme sisteminin lansmanını duyurdu. RippleNet, bu cevabı bulmak için QNB tarafından kullanılır. QNB, Smart City Expo Doha 2022’nin resmi banka sponsoru olarak İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından düzenlenen iki günlük etkinlikte RippleNet çözümlerini sergiliyor.

QNB ile Ripple İlişkisi

QNB, RippleNet teknolojisi ile Katar ile Türkiye arasında başarılı bir koridor oluşturdu. QNB, bu gelişmelerin bir sonucu olarak Ripple’ın Orta Doğu işini büyüttü. Geleneksel bir bankacılık kuruluşu olan QNB, bu adımla havale işlemlerini basitleştirmeyi ve yurtdışı pazarını artırmayı umuyor. RippleNet, gerçek zamanlı ödeme seçeneklerinin yanı sıra ağındaki çözümler sayesinde benzersiz bir kripto deneyimi sunuyor.

Qnb'Nin Kripto Ile Bankacılık Çözümü!
Qnb’Nin Kripto Ile Bankacılık Çözümü!

Öte yandan, CBDC (merkez bankası dijital para birimi), dünya çapındaki üst düzey finansal kurum yöneticilerinin %37’si tarafından finans sektöründe olası en önemli atılım olarak görülüyor.

Yatırımcılara göre CBDC’ler finansal katılımı teşvik edecek ve dolayısıyla yatırımcıların finansmana daha fazla erişmesini sağlayacak.

CBDC Çözümleri

CBDC’ler şu anda birkaç ülke ve merkez bankası tarafından pilot olarak uygulanıyor ve araştırmalar devam ediyor. Uzmanlara göre, bu çalışmalar 22 ülkeden 1.600 finans liderini içeriyor. Ayrıca geleneksel finans piyasalarının dış transferlerde verimsiz ve maliyetli olduğu söylenmektedir.

Ripple, CBDC çözümünü uygulamak için Bhutan’ın merkez bankası Kraliyet Para Otoritesi ile de işbirliği yaptı. Ülkeler bu alanda deneyim sahibi olan Ripple’ı tercih ederek bu ve benzeri gelişmelere dikkat ediyor. RippleNet, ülkelerin dijital ve sınır ötesi ödeme sistemlerini geliştirmelerine yardımcı olur. Ripple, bu geliştirmelerin bir sonucu olarak hem kripto hem de geleneksel finansal piyasalara katkıda bulunarak finansal kapsayıcılığını artırıyor. Sonuç olarak, RippleNet gelecekte SWIFT‘e uygun bir alternatif olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.